11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Cel mai puternic copil din lume”, de nerecunoscut după ce a renunțat la greutăți

„Cel mai puternic copil din lume”, de nerecunoscut după ce a renunțat la greutăți

Liam Hoekstra, „cel mai puternic copil din lume”, cunoscut sub numele de „Mini Hulk”, este de nerecunoscut. El a dat antrenamentele cu greutăți pentru hocheiul pe gheață, scrie Daily Star.

Liam Hoekstra, din Michigan, Statele Unite, a uimit anterior publicul cu fizicul său dezvoltat și cu cele șase pachete de mușchi la doar trei ani.

Micuțul, care putea să facă tracțiuni la doar un an și avea pătrățele doi ani mai târziu, a dat la schimb mușchii pentru hocheiul pe gheață.

Liam, care a împlinit 19 ani pe 1 septembrie, se pare că a fost membru al echipei Muskegon Junior Jacks, conform tricoului său de hochei pe gheață văzut în fotografiile recente.

Liam avea mutația genei Myosatin

Tânărul a devenit celebru în 2014, după ce a jucat în filmul „The World’s Strongest Toddler”, un documentar în care medicii l-au examinat și l-au tratat ca fiind un „mister”.

Secretul superputerii sale a fost explorat de către savanții de atunci, care au considerat că este perplex cum un copil de 18 luni poate muta cu ușurință mobila de colo-colo.

În cele din urmă, medicii au descoperit că Liam poseda o afecțiune genetică extrem de rară, numită mutația genei Myosatin.

Până în prezent a mai fost documentat un singur caz în lume, dar cei care au această modificare genetică au rămas cu 40% mai multă masă musculară decât un copil obișnuit.

Foarte puțină grăsime corporală rămâne la cei care au această raritate a genei, deși se pare că Liam o folosește în mod corespunzător în meciurile de hochei pe gheață.

Citește și: Iohannis: Subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor va fi discutat în CSAT

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS