17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Roșii cu ceapă la borcan

INGREDIENTE: 5 kg de roșii; 1 kg de ceapă; boabe de piper negru și de ienibahar; Pentru 1 l de marinadă: 1 lingură de sare grunjoasă; 4 linguri de zahăr; 70 ml de oțet de 9%.

MOD DE PREPARARE:

Spălați bine roșiile și lăsați-le să se scurgă.

Tăiați ceapa în rondele nu foarte subțiri sau în jumătăţi de rondele dacă este prea mare.

Puneţi în fiecare borcan boabe de piper negru și de ienibahar. Apoi umpleți-le cu roșii și ceapă.

Turnaţi în borcane apă clocotită și acoperiți-le cu capacele sterilizate, fără să le închideți ermetic. Lăsați-le timp de 20 de minute.

Scurgeți apa din borcane într-o cratiță. În funcţie de cantitatea totală de lichid, adăugaţi proporţional sare, zahăr și amestecați. Aduceți marinada în punctul de fierbere, apoi adăugați oțetul. După ce marinada a dat din nou în clocot, turnaţi-o în borcane. Închideți-le ermetic cu capacele lor.

Întoarceți-le cu susul în jos și lăsați-le să se răcească complet sub o pătură. Depozitați-le în cămară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS