14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn tablou cumpărat de la vechituri s-a dovedit o comoară

Un tablou cumpărat de la vechituri s-a dovedit o comoară

O femeie din Manchester, pasionată de antichităţi, a cumpărat o pictură de la un magazin second-hand. După câţiva ani, a descoperit că tabloul pe care dăduse doar 4 dolari aparţine pictorului american N.C. Wyeth, fiind estimat la 250.000 de dolari, scrie CNN.

Potrivit specialiștilor casei de licitații Bonhams Skinner, britanica a cumpărat, fără să știe, un tablou care ar putea valora un sfert de milion de dolari.

Femeia a găsit pictura în 2017, într-un magazin second-hand în care căuta rame pe care să le refolosească. Tabloul zăcea într-un colţ, ascuns printre postere fără valoare, în mare parte deteriorate.

Femeia a căutat fără succes informaţii pe internet despre lucrare, apoi a abandonat gândul că ar fi o achiziţie valoroasă. A agăţat tabloul pe peretele din dormitor, iar în cele din urmă l-a depozitat într-un dulap. În luna mai a acestui an, în timp ce făcea curăţenie, a redescoperit lucrarea. A postat poze cu ea pe un grup de facebook. Comentariile au convins-o să contacteze un fost curator. După ce a văzut pictura specialistul a declarat că „este 99% sigur că este autentică”.

„Deși avea câteva zgârieturi mici și avea nevoie de curăţare, pictura era într-o stare remarcabilă, având în vedere că niciunul dintre noi nu ştia în ce condiţii a fost depozitată în ultimii 80 de ani”, a declarat specialistul. 

 Tabloul este unul dintre cele patru pe care autorul le-a realizat pentru o ediție din 1939 a cărții „Ramona” a lui Helen Hunt Jackson. Doar unul din celelalte trei a mai fost recuperat.

Pictura va fi scoasă la licitaţie în septembrie, valoarea sa fiind estimată la 250.000 de dolari. 

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS