12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSpecie nouă de șarpe, botezată după Harrison Ford

Specie nouă de șarpe, botezată după Harrison Ford

Specie nouă de șarpe, denumită după Harrison Ford. Oamenii de ştiinţă au numit un şarpe Tachymenoides harrisonfordi pentru a-i mulţumi actorului Harrison Ford pentru lupta sa pentru conservarea mediului înconjurător, relatează BBC și News.ro.

„Este o onoare să îi mulţumim pentru lupta sa de zeci de ani pentru conservarea mediului înconjurător”, a declarat într-un comunicat echipa de cercetători peruani și americani. Aceasta a descoperit noua specie de șarpe în Parcul Național Otishi din Peru.

Harrison Ford s-a declarat „măgulit” de decizia lor într-un comunicat de presă propriu.

„Este un mod de a ne aminti că mai sunt încă atât de multe de descoperit în lumea noastră sălbatică. Oamenii sunt doar o mică parte dintr-o biosferă incredibil de vastă”, a adăugat actorul american.

„Şarpele îşi petrece zilele la soare, într-un bazin cu apă noroioasă. Probabil că am fi fost buni prieteni la începutul anilor 1960”, a glumit el.

Actorul dăduse deja numele său unei furnici

Actorul, care tocmai a jucat în cel de-al cincilea și ultimul episod al aventurilor celebrului arheolog Indiana Jones, dăduse deja numele său unei furnici, Pheidole harrisonfordi, şi unui păianjen, Calponia harrisonfordi.

„Oamenii de ştiinţă continuă să numească insecte după mine”, a mai glumit el.

În Raiders of The Lost Ark, primul film al francizei Indiana Jones, arheologului protagonist îi este frică de șerpi.

Citeşte şi: Dosar penal după o bătaie pe plajă între salvamari şi turişti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS