26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPlângeri de hărțuire sexuală, după ce finaliste Miss Universe Indonezia au fost puse să se dezbrace

Plângeri de hărțuire sexuală, după ce finaliste Miss Universe Indonezia au fost puse să se dezbrace

Organizaţia Miss Universe a anunţat că rupe toate legăturile cu franciza sa din Indonezia şi cu directoarea locală a acesteia. Ele sunt vizate de plângeri de hărţuire sexuală după ce au cerut unor concurente la un recent concurs să se dezbrace, informează AFP.

„În lumina a ceea ce am aflat, a devenit clar că această franciză nu a respectat standardele, etica şi aşteptările brandului nostru”. Anunțul a fost făcut sâmbătă seară de organizaţia cu sediul în SUA pe platforma de socializare X (fosta Twitter).

Șapte finaliste din Indonezia au depus plângeri de hărțuire sexuală

Şapte dintre cele 30 de finaliste la un recent concurs Miss Universe Indonezia au depus plângere la poliţie. Ele au fost supuse unei examinări fizice inopinate şi detaliate.

În consecinţă, organizaţia americană a „decis să pună capăt relaţiei cu actuala sa franciză din Indonezia, PT Capella Swastika Karya, şi cu directoarea acesteia, Poppy Capella”.

Avocata celor şapte finaliste, Mellisa Anggraini, a anunţat marţi depunerea plângerii concurentelor la concursul desfăşurat între 29 iulie şi 3 august. Ea a explicat că reprezentanţii PT Capella Swastika Karya le-au cerut acestora să se dezbrace cu două zile înainte de ceremonia de încoronare. Motivul a fost că erau în căutarea oricăror urme de cicatrici, celulită sau tatuaje.

Cele 30 de finaliste au fost supuse acestor examinări. Cinci dintre acestea au fost chiar fotografiate, a precizat avocata.

Directoarea Poppy Capella a negat orice implicare

Poliţia din Jakarta a anunţat imediat că plângerile de hărțuire sexuală vor fi investigate. Acestea ar putea servi „drept bază pentru investigaţii mai ample”. Franciza indoneziană deţine, de asemenea, licenţa pentru Miss Universe Malaysia. Aici nu va avea loc niciun concurs în acest an, potrivit organizaţiei Miss Universe.

Pe Instagram, Poppy Capella a negat orice „implicare”. „Nu am cunoscut, ordonat, cerut sau permis nimănui care a jucat un rol şi a participat la procesul de organizare a Miss Universe Indonezia 2023 să comită acte de violenţă sau de hărţuire sexuală prin verificări corporale”, a scris ea. Totodată, a precizat că este împotriva „oricărei forme de violenţă sau de hărţuire sexuală”.

Concursul Miss Universe Indonezia a avut drept scop desemnarea reprezentantei celei mai mari ţări musulmane din lume la concursul Miss Universe 2023. Acesta este programat pentru luna noiembrie în El Salvador.

Citește și: Grindeanu vrea sancţiuni pentru constructorii care nu respectă contractele

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS