27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCâinii au propriul campionat de surf

Câinii au propriul campionat de surf

Când Mike Wall, de 13 ani, și pitbull terrier-ul său Faith, de 10 ani, au prins un val bun și au alunecat pe placa lor de surf, mulțimea a luat-o razna. Totul s-a întâmplat la Campionatele Mondiale de Surf pentru Câini din Pacific, potrivit San Francisco Chronicle.

„A fost grozav”, a spus Mike cu un rânjet, în timp ce îl scărpina pe Faith în cap, în timp ce cei doi făceau o pauză.

Mike și Faith au concurat pentru a doua oară la Campionatul Mondial anual de surfing pentru câini de la Linda Mar Beach din Pacific. Anul acesta, mii de oameni au venit să-i privească pe câinii de surf purtând veste de salvare viu colorate, ochelari de soare și ochelari de protecție.

Mulți dintre câinii de surfing au avut sâmbătă o afinitate pentru apă, au spus stăpânii lor.

A iubit apa de la bun început

Cherie, un buldog francez de 11 ani, a iubit apa de la bun început, a spus stăpânii ei, Amy și Dan Nykolayko. Prima dată când a mers pe plajă, s-a aruncat în apă.

Apoi, Dan și Cherie au învățat să surfeze împreună, au luat lecții în Del Mar și au concurat la prima lor competiție cu o săptămână înainte de a împlini doi ani. În 2019, ea a câștigat campionatul de surfing pentru câini.

Surfer la doi ani

Kim Pham și-a achiziționat Aussiedoodle, Little Man, cu intenția de a naviga cu el, a spus ea. Dar ea nu se aștepta ca patrupedului să-i placă oceanul. Prima dată când a înotat, a spus ea, a sărit singur în ocean către un prieten de-al lui Pham care se îndepărtase prea mult de grup în timp ce făcea paddleboarding.

Derby a prins un val bun

Acum, la 20 de luni, era pregătit pentru primul său campionat de surfing cu câini.

„S-a descurcat foarte bine”, a spus Pham în timp ce câinele s-a rostogolit în nisip și a absorbit toată atenția. „A prins niște valuri în patru picioare. Valurile din acest an au fost mai provocatoare decât anii trecuți, au explicat Mike și tatăl său, James Wall . Au fost mai agitate și au venit repede.

„Era ca și cum, de îndată ce înlătură un val, următorul este chiar în spatele tău”, a spus Wall. „Este grozav pentru oameni, dar puțin mai greu pentru oamenii cu câini.”

Câinii pluteau pe valuri înainte de a sări pe nisip. Făceau câteva ture printre fanii lor înainte de a se repezi în apă, în timp ce privitorii aplaudau. Cam asta a fost atmosfera la campionat.

Citește și: Doi morți și patru răniți într-un accident pe DN 2

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS