15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinDoi bărbați au aflat după 67 de ani că au fost schimbați în spital, la naștere

Doi bărbați au aflat după 67 de ani că au fost schimbați în spital, la naștere

Doi bărbați canadieni au aflat, în urma unor teste ADN, că au fost schimbați în spital, la naștere, în 1955. Dezvăluirea le-a provocat o puternică criză existențială, relatează Digi24.

„Am fost amândoi de acord că, dacă nimeni altcineva nu ar fi știut despre asta, am fi închis capitolul și nu am fi spus nimănui”, a declarat Richard Beauvais, unul dintre bărbați, pentru New York Times.

Beauvais, care a fost pescar, a făcut un test ADN pe care l-a primit cadou de la fiica sa cea mare în 2020. El a povestit că a fost uimit să afle că strămoșii lui sunt ucraineni, polonezi și evrei ashkenazi și nu indigeni și francezi, așa cum credea.

Doi ani mai târziu, Evelyn Stocki a făcut un test ADN în urma căruia a aflat că Beauvais era fratele ei biologic. Și-au dat seama ce s-a întâmplat după ce au făcut legătura cu faptul că fratele mai mic al lui Stocki, Eddy Ambrose, s-a născut în aceeași zi cu Beauvais, în același spital din Manitoba, Canada.

Vieți furate

Această descoperire a provocat o mare confuzie pentru Beauvais și Ambrose, care au dus vieți contrastante.

Beauvais a experimentat pe pielea sa politicile brutale ale Canadei împotriva indigenilor, în timpul copilăriei sale, deoarece a fost separat de mama sa, ca parte a eforturilor țării de a asimila copiii indigeni în familii albe.

Ambrose, un tapițer pensionar, a avut o copilărie fericită, influențată de cultura catolică ucraineană. Astăzi, Ambrose reia legătura cu ascendența mixtă indigenă și euro-americană, contactându-și noua familie extinsă.

„Viața mea a fost furată și nu o voi primi înapoi. Am pierdut acel timp. Dar există timpul de acum înainte”, a spus el.

Beauvais, de asemenea, a spus că a avut un sentiment de pierdere după ce a descoperit adevărul. „Chiar dacă am aflat că nu sunt nativ, în mintea mea, voi fi întotdeauna indigen”, a spus el.

Citește și: 2022, anul celei mai mari migrații a românilor din ultimii 30 de ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS