23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAnimația Super Mario Bros, cel mai mare succes din 2023. Încasări record

Animația Super Mario Bros, cel mai mare succes din 2023. Încasări record

„Super Mario Bros Movie” a devenit cel mai vizionat film din anul 2023. Este prima producție a anului care depășește pragul de un miliard de dolari.

Adaptarea celebrului joc video Nintendo a atins acest prag impresionant în doar 26 de zile. Este vorba despre al doilea film de animaţie din istoria cinematografiei şi primul lungmetraj din 2023 care generează o astfel de sumă. 

În Statele Unite, „Super Mario Bros. Movie” a bătut toate recordurile. Producția a înregistrat cel mai bun debut din istorie la box office pentru un film de animaţie, înaintea „Frozen 2”, lansat în 2019.

În „Super Mario Bros. Movie”, faimosul instalator în salopetă şi mustaţă şi fratele său Luigi se confruntă cu Bowser. Cei doi frați trebuie să salveze Regatul Ciupercilor unde domneşte Prinţesa Peach.

În America de Nord, veniturile brute estimate pentru „Super Mario” în weekend sunt de 40 de milioane de dolari din 4.204 de cinematografe, un total de 490 de milioane de dolari de la premieră şi până duminică. La nivel internaţional, veniturile în weekend sunt de 68,3 milioane de dolari. Totalul ajunge la 532,5 milioane de dolari, scrie News.ro.

Citește și Reîncepe coşmarul căpuşelor. Record de doljeni depistaţi cu boala Lyme în 2022

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS