26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinInvazie de omizi toxice în Marea Britanie

Invazie de omizi toxice în Marea Britanie

Invazie de omizi toxice în Marea Britanie. Regatul Unit al Marii Britanii este amenințat de o invazie de omizi toxice. Această specie poate provoca simptome severe, precum vărsături, amețeli sau crize de astm.  

O mare parte din sud-estul Angliei se confruntă deja cu o invazie de omizi otrăvitoare. „Sezonul omizilor” în Marea Britanie ține, de regulă, din martie până în iulie.

Perii minusculi ai acestor insecte pot provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi reacții alergice, vărsături, amețeli sau crize de astm.

„Expunerea la firele de păr ale omizilor poate provoca mâncărimi, iritații ale ochilor și gâtului și, ocazional, dificultăți de respirație și reacții alergice”, avertizează expertul Comisiei pentru silvicultură, Andrew Hoppit, potrivit DailyStar.

În cuiburile omizilor trăiesc sute de insecte

Conform Comisiei, anul trecut au fost depistați 3.573 de copaci infestați de omizi. De asemenea, au fost înregistrate 5.244 de apeluri și e-mailuri din partea britanicilor îngrijorați. Mai mult, au fost raportate 225 de raportări de „atacuri” ale omizilor în anul 2022.

Omida procesionară de stejar își depune ouăle pe copaci, iar larvele sale se hrănesc cu frunze.

În cuiburile omizilor, care sunt de mărimea unei mingi de tenis trăiesc sute de insecte. O omidă ajunge să măsoare aproximativ doi centimetri.

Citeşte şi: Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, convocat la MAE rus

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS