15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinDe ce nu au mai ajuns oamenii pe Lună în ultimele decenii

De ce nu au mai ajuns oamenii pe Lună în ultimele decenii

Oamenii nu au mai ajuns pe Lună din 1972 și multă lume se întreabă de ce. Sunt multe explicații pentru lipsa îndelungată a oamenilor de pe suprafața Lunii: unele țin de bani, altele de teamă și altele de geopolitică.

Oamenii vor păși din nou pe suprafața Lunii în 2026, iar evenimentul va fi unul istoric, fiindcă nimeni nu a mai ajuns pe Lună de la misiunea Apollo 17.

Luna a devenit neinteresantă

Costurile explorării spațiale sunt uriașe. Programul Apollo a necesitat un buget imens pentru a fi susținut. După unele estimări a costat peste 150 miliarde dolari la cursul dolarului din prezent. După ce obiectivul inițial de a ajunge pe Lună a fost atins, mulți oameni cu putere de decizie au considerat că nu mai trebuie direcționate miliarde de dolari către noi misiuni selenare cu echipaj uman.

Misiunile sunt periculoase

 Nu trebuie uitat că în timpul programului Apollo au existat și incidente grave. Un exemplu este incendiul din Apollo 1 (ianuarie 1967), care a dus la moartea a trei astronauți. Din cauza riscurilor implicate s-a ajuns la concluzia că sondele sunt mult mai sigure.

Citește toate explicațiile aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS