25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateChitaristul trupei ABBA a murit de cancer la 70 de ani

Chitaristul trupei ABBA a murit de cancer la 70 de ani

Chitaristul trupei Abba, Lasse Wellander, a murit de cancer la vârsta de 70 de ani. El a fost alături de cei patru membri faimoşi ai trupei în perioada de glorie a acesteia și a contribuit la cea mai mare parte a înregistrărilor din anii 1970 și 1980. De asemenea, și-a pus amprenta și pe cel mai recent album al trupei, Voyage, lansat în 2021, scrie Digi24.

Anunţul decesului a fost făcut duminică de familia lui Wellander: „Cu o tristeţe de nedescris trebuie să anunţăm că iubitul nostru Lasse a adormit. 

Lasse s-a îmbolnăvit recent de ceea ce s-a dovedit a fi un cancer care s-a răspândit rapid, şi în dimineaţa din Vinerea Mare a murit înconjurat de cei dragi.

Ai fost un muzician fantastic şi umil ca puţini, dar, mai presus de toate, ai fost un soţ, frate şi bunic minunat. Te iubim şi ne este atât de dor de tine”, se arată în mesaj. 

Chitarist din copilărie

Lasse Wellander a început să cânte la chitară în copilărie şi s-a alăturat trupelor din localitatea natală Nora, Suedia. 

A început să înregistreze cu ABBA (în componenţa Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson şi Anni-Frid Lyngstad) – în octombrie 1974, fiind prezent pe „Intermezzo No. 1” şi „Crazy World”.

Chitaristul a apărut în 24 dintre înregistrările grupului pop şi pe toate cele opt albume ale acestora.

A continuat să cânte alături de trupă și a participat în total la 24 de înregistrări de studio. De asemenea, a mers cu trupa în turnee în 1975, 1977, 1979 și 1980, potrivit msn.com.

După ce trupa Abba s-a destrămat, Lasse Wellander a cântat și cu alți artiști suedezi.

În 2007, a lucrat la coloana sonoră a filmului „Mamma Mia!”, în care Meryl Streep a avut rolul principal. Wellander și-a lansat propriul album de debut în 1981 și în total a avut 11 discuri.

Citește şi: Jaf de 100.000 de euro din locuința unui tânăr de 21 de ani din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS