25.5 C
Craiova
marți, 6 iunie, 2023
Știri de ultima orăMagazinO lucrare a lui Banky s-a vândut la un preț triplu față de estimări

O lucrare a lui Banky s-a vândut la un preț triplu față de estimări

O lucrare a celebrului artist stradal Banksy, intitulată „Brace Yourself!”, s-a vândut cu 2.032.000 de dolari, depăşind de peste trei ori estimările iniţiale ale specialiştilor, la o licitaţie ce a inclus şi o reprezentaţie a trupei muzicale care a inspirat opera de artă, informează News.ro.

Banksy a creat lucrarea în 2010 pentru trupa care se numea pe atunci Exit Through The Gift Shop, acelaşi nume pe care Banksy voia să îl folosească pentru un documentar care a fost lansat în acelaşi an.

Pentru a evita procesele legate de drepturile de autor, trupa a acceptat oferta lui Banksy, care făcea o pictură pentru formaţie dacă aceasta accepta să îşi schimbe numele.

Tabloul lui Bansky s-a vândut la un preț triplu față de estimări

Opera de artă, o pictură de mari dimensiuni, ce prezintă Moartea cu coasa care conduce o maşinuţă de carnaval, a fost vândută de Miguel Garcia Larios, proprietarul Rcnstrct Studio din Hollywood, în timpul unui eveniment găzduit de casa de licitaţii Julien’s Auctions în cartierul Beverly Hills.

Estimările erau de 600.000 de dolari, iar licitaţia a fost precedată de o reprezentație live a grupului Brace Yourself!, condus de solista Natalie Zalewska.

Anterior, Zalewska a declarat pentru agenţia de presă PA că licitaţia avea scopul de a conserva opera de artă sub forma „unui fragment de istorie”.

O parte din încasările obţinute vor fi donate fundaţiei de caritate MusiCares, care oferă asistenţă medicală, financiară şi sprijin psihologic pentru muzicienii aflaţi în situaţii dificile.

În aceeaşi licitaţie a fost prezent şi printul original al unei alte lucrări faimoase realizate de Banksy, „Girl With Balloon”, care s-a vândut cu 195.000 de dolari, precum şi peste 70 de lucrări ale unor artişti celebri, precum Bob Ross, Jim Carrey şi chitaristul trupei Jane’s Addiction, Dave Navarro.

Citește și:A tăiat cauciucurile vecinului de bloc pentru că-i ocupase locul de parcare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS