16.8 C
Craiova
duminică, 11 iunie, 2023
Știri de ultima orăMagazinO fabrică germană a creat berea instant

O fabrică germană a creat berea instant

O fabrică de bere din Germania a creat „prima bere pudră din lume”. Berea fără alcool și cu conținut ridicat de dextrină a fost preparată ca de obicei înainte de a fi procesată și transformată într-o pulbere sau granulat care se poate dizolva în apă, scrie Interestingengineering.com.

Fabrica de bere germană Klosterbrauerei Neuzelle vrea să schimbe modul în care se face berea prin scurtarea procesului și utilizarea a mai puține materii prime și energie. Berăria plănuiește să comercializeze berea sub formă de pudră în cantități mici până la jumătatea anului 2023, pentru a testa recepția produsului.

Compania dorește să mărească producția și să introducă versiuni alcoolice. 

Principalul avantaj este că ar reduce amprenta mare de carbon a exporturilor de bere. Ar face ca apa, sticlele, lăzile și butoaiele să nu mai trebuiască transportate pe distanțe mari, reducând foarte mult consumul de combustibil. După doi ani de cercetare, produsul, fără alcool deocamdată, este în ultima etapă de dezvoltare. Echipa crede că îl va avea pregătit pentru piață până la sfârșitul anului.

„În trecut, luai o sticlă de bere de jumătate de litru, iar sticla avea și ea jumătate de kilogram. Așa că aveai un transport de un kilogram pentru o sticlă de bere. Și acum reușim să transportăm totul în doar 45 de grame de pulbere de bere. Am reușit să transformăm această pulbere de bere într-o bere de mănăstire – deocamdată fără alcool – 1 la 1, adăugând apă. Vrem gustul complet al berii. Avem spuma, avem aroma de bere. Vrem să adăugăm dioxid de carbon sub formă de pulbere. Vrem să adăugăm alcoolul sub formă de pudră. Toate acestea le putem face sub formă de pudră. Este absolut fascinant că am reușit. Pentru prima dată în lume!“, a declarat Stefan Fritsche, general manager la Klosterbrauerei Neuzelle.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS