17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicturi vechi de 400 de ani, descoperite pe peretele unei bucătării din Anglia

Picturi vechi de 400 de ani, descoperite pe peretele unei bucătării din Anglia

Picturi murale despre care se crede că au aproape 400 de ani au fost descoperite într-un apartament din nordul Angliei în urma renovării bucătăriei, scrie News.ro.

Luke Budworth, 29 de ani, partenera lui, Hazel Mooney, 26 de ani, şi câinele lor Leonard s-au mutat temporar din apartamentul cu un dormitor din oraşul York, în timp ce noua lor bucătărie era amenajată în decembrie. Apoi Budworth a primit un apel de la antreprenori. El a declarat luni pentru CNN: „Ei au spus: „Ştiaţi că este un tablou în spate?”.

Când Budworth s-a dus să vadă, noile dulapuri de bucătărie erau pe perete, acoperind friza, singura dovadă a descoperirii fiind o poză neclară făcută de montatori.

Potrivit lui Budworth, ambele frize măsoară aproximativ 2,7 metri – deşi sunt tăiate în partea de sus de tavan.

Vechiul oraş York este înconjurat de un zid antic, iar apartamentul lui Budworth, pe care l-a cumpărat în octombrie 2020, se află în mijlocul Micklegate – una dintre străzile principale ale oraşului. Apartamentul, care se află deasupra unei cafenele şi a unei librării caritabile, este într-o clădire georgiană de gradul II, datând din 1747.

„Ne-am gândit că poate e tapet victorian, dar era cu mult, mult mai vechi decât am crezut iniţial”, a spus Budworth.

Picturile prezentau scene dintr-o carte publicată în 1635

Friza recent expusă descrie o scenă biblică în care un bărbat într-o cuşcă este tras de un înger. Există, de asemenea, un bărbat într-un cărucior alb care, potrivit lui Budworth, „pare că se îndreaptă spre împărăţia cerurilor”.

Budworth a contactat Historic England, un organism public care se ocupă de mediul istoric al ţării. Un reprezentant a fost trimis apoi să examineze opera de artă şi să facă câteva fotografii profesionale detaliate.

Historic England a oferit cuplului o replică de înaltă calitate a frizei în mărime naturală şi i-a sfătuit să o ascundă pentru a o conserva.

Întreprinzând o muncă de detectiv, Budworth a căutat pe internet şi a descoperit că ambele frize prezentau scene dintr-o carte din 1635 numită „Emblems”, scrisă de poetul Francis Quarles.

Se crede că picturile au fost create între 1635, când au fost scrise „Emblems”, şi 1700, când astfel de lucrări de artă nu au mai fost la modă. 

Historic England a confirmat pentru CNN că a vizitat proprietatea şi a transmis imaginile picturilor departamentului de conservare pentru picturi murale de la Institutul de Artă Courtauld din Londra.

Într-o declaraţie pentru CNN, o purtătoare de cuvânt de la Historic England a declarat: „Descoperirea acestor picturi murale din secolul al XVII-lea într-o casă din Micklegate, York, este fascinantă. Au fost descoperite pentru prima dată în 1998, apoi acoperite. Am fost implicaţi în documentarea picturilor murale şi în susţinerea proprietarului actual în a găsi cel mai bun mod de a le îngriji deoarece au fost redescoperite recent”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS