17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn tribunal german i-a interzis unui bărbat să facă grătar de câte ori are chef

Un tribunal german i-a interzis unui bărbat să facă grătar de câte ori are chef

Un pensionar german şi-a dat în judecată vecinul, supărat că acesta făcea grătare prea des. Pensionarul s-a plâns că a suferit ani la rând din cauza fumului și mirosului, iar tribunalul districtual din München i-a dat dreptate, potrivit ziarulromanesc.de.

„Unul dintre vecinii mei a făcut grătar aproape în fiecare zi când vremea era frumoasă. Mirosul era neplăcut”, a spus instanței pensionarul din Bad Tölz.

Vecinul folosea un grătar electric, dar fumul trecea din terasa acestuia în apartamentul reclamantului.

„A fost insuportabil pentru mine, așa că am depus o plângere”, a mai spus el.

S-a adresat justiției, iar tribunalul districtual din München a dat dreptate pensionarului și a clasificat grătarele frecvente ca fiind inacceptabile.

Acum, vecinul pensionarului trebuie să se abțină de la „grătar în două zile consecutive de weekend (sâmbătă și duminică) sau în două duminici și sărbători consecutive, în total de peste patru ori pe lună”, se precizează în hotărârea tribunalului din 2 martie.

În plus, el riscă o amendă administrativă de până la 250.000 de euro dacă nu respectă regulile stabilite sau până la șase luni de închisoare dacă nu o poate plăti.

„Sunt mulțumit de verdict. În sfârșit, instanța a lămurit această situație”, a spus pensionarul care şi-a reclamat vecinul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS