12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNu există suficienți clopotari pentru încoronarea regelui Charles al III-lea

Nu există suficienți clopotari pentru încoronarea regelui Charles al III-lea

Continuă pregătirile în Regat pentru încoronarea regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, care va avea loc la începutul lunii mai.

A fost inițiată o adevărată campanie de recrutare.În iunie 1953, la încoronarea reginei Elisabeta a II-a, au bătut toate clopotele din Regatul Unit. Pentru încoronarea lui Charles, se pare că se vor auzi doar unele, pentru că nu sunt suficienți clopotari!

Simon Linford, președinte al Consiliului Central al Clopotarilor Bisericii: „Am avut, probabil, câteva decenii în care nu am realizat că mulți clopotari îmbătrânesc și acum avem o penurie generală de oameni care să tragă clopotele. Așa că am demarat o campanie care să atragă atenția asupra clopotelor și să încurajeze oamenii să devină clopotari. Iar bătutul clopotelor la încoronare e un motiv bun, pentru că mulți oameni sunt interesați de asta.”

Într-o biserică din Birmingham, un grup de copii își exersează abilitățile de clopotari. Unii trag clopotele încă de când aveau 4 sau 5 ani și cred că tot mai au de învățat.

Micii clopotari

George Ellis, clopotar în vârstă de 9 ani: „Am fost introdus în lumea asta și mi s-a părut că e ceva distractiv, deși nu e niciun motiv specific pentru care e distractiv. Doar mi se pare distractiv, nu știu de ce.”

Max Earthquake, clopotar în vârstă de 10 ani: „Poți să te apuci să tragi clopotele, dar nu poți să te trezești și să o faci direct. E ceva ce trebuie învățat cu timpul. Odată ce ai învățat, o să te distrezi cu adevărat.”

Charlie are 15 ani și a căpătat deja experiență în domeniu. Acum le dă lecții colegilor ei mai tineri și vorbește cu însuflețire despre avantajele unei asemenea meserii.

Unii dintre micii clopotari au participat deja la evenimente importante, ca Jubileul reginei Elisabeta a II-a, în iulie anul trecut, sau înmormântarea ei, în septembrie. Ceilalți așteaptă cu nerăbdare încoronarea Regelui Charles.

Ceremonia va avea loc la catedrala Westminster în 6 mai, la aproape 70 de ani de la ultima încoronare a unui monarh britanic – cea a Reginei Elisabeta a II-a.

Casa regală i-a invitat la festivități și pe prințul Harry și soția lui, Meghan, dar cei doi nu au anunțat încă dacă vor participa la eveniment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS