6.8 C
Craiova
marți, 28 martie, 2023
Știri de ultima orăMagazinFemeie declarată decedată, găsită vie în sacul dus la pompele funebre

Femeie declarată decedată, găsită vie în sacul dus la pompele funebre

Un centru de îngrijiri paliative din SUA a fost amendat cu 10.000 de dolari după ce o asistentă angajată la centru a pronunțat în mod eronat decesul unei paciente și a trimis-o la pompele funebre, unde trupul ei a fost pus într-un sac cu fermoarul închis. Femeia a fost găsită respirând de personalul de aici și dusă la spital, însă a murit două zile mai târziu, scrie NBC News, citată de Digi24.

Femeia de 66 de ani, al cărei nume nu a fost făcut public, a fost internată într-un centru paliativ din Iowa pe 28 decembrie. Pe 3 ianuarie, la 6 dimineața, o asistentă a verificat pacienta și a considerat că aceasta nu mai avea semne vitale, potrivit raportului unei comisii de anchetă.

Aceasta „avea gura deschisă, ochii ficși, iar respirația ei nu putea fi auzită”, se arată în raport. În plus, asistenta ar fi folosit şi un stetoscop, dar nu a găsit un plus. Asistenta a pus mâna pe abdomenul femeii „şi a observat că nu există mişcare” se mai arată în raport. Atunci a considerat că aceasta a murit, aşa că a anunţat familia pacientei şi asistenta-şefă.

Femeia a mai trăit două zile

Centrul a notificat o firmă de pomp funebre, care a venit după o oră şi 40 de minute să ia trupul femeii. Corpul a fost „plasat într-un sac cu fermoar care a fost închis”, se arată în raport.

Însă, în jurul orei 8.30 dimineața, personalul firmei de pompe funebre a descoperit că femeia era încă în viață.

„Personalul a tras fermoarul sacului şi a observat că pieptul rezidentei se mişca, iar aceasta se chinuia să respire. Angajații de la pompe funebre au sunat la serviciul de ambulanţă şi au anunțat şi centrul paliativ”, se arată în raport.

Când au sosit medicii de pe ambulanţă, aceştia au constat că femeia avea puls, dar nu mai putea să vorbească sau să se mişte. Aceasta a fost dusă la spital, iar apoi înapoi la centrul paliativ, unde a murit după două zile.

Centrul paliativ a fost amendat cu 10.000 de dolari, sancţiunea maximă permisă de legile din statul Iowa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS