16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn fost campion mondial de schi acrobatic, mort într-o avalanşă la 31 de ani

Un fost campion mondial de schi acrobatic, mort într-o avalanşă la 31 de ani

Kyle Smaine, un fost campion mondial la schi acrobatic, a murit duminică într-o avalanșă în Japonia, a confirmat familia sa.

Tânărul de 31 de ani, care a câștigat titlul mondial la schi acrobatic în 2015, plecase în Japonia din casa lui din Lake Tahoe, California, într-o călătorie de lucru în care, potrivit unei postări pe Instagram, aștepta cu nerăbdare „zăpada incredibilă şi de calitate”.

Duminică, el a fost într-un grup de schiori austrieci și americani prinși în avalanșa de pe muntele Hakuba Norikura din prefectura Nagano, potrivit The Guardian. Trei dintre schiori au reușit în cele din urmă să coboare pe munte, dar Smaine și un alt bărbat, care nu a fost încă identificat, au fost găsiți mai târziu morți, potrivit poliției locale. Autoritățile japoneze au emis o avertizare de avalanșă pentru zonă după ninsori abundente.

Omagiu schiorului

Unul dintre schiorii americani, care a fost îngropat timp de 25 de minute înainte de a fi scos de salvatori, a declarat pentru Mountain Gazette: „Am auzit trosnirea. Ne-am dat seamacă este o avalanşă mare. Am început să alergăm și apoi am fost loviți.”

Ambasada SUA din Tokyo a declarat că este „conștientă de incidentul din prefectura Nagano și a luat legătura cu autoritățile pentru a oferi toată asistența corespunzătoare”.

Smaine se retrăsese din competiția internațională și ultimul său eveniment de mare profil a fost în februarie 2018. Colegii sportivi i-au adus un omagiu duminică.

„Cu toții am făcut asta pentru Kyle în seara asta”, a spus duminică, de două ori campion olimpic la ski halfpipe, David Wise, după victoria sa la X Games. „Este o zi puțin emoționantă pentru noi. Am pierdut un prieten.”
Soţia schiorului, Jenna Dramise, a postat şi ea un mesaj de adio pe Instagram: „Sunt recunoscătoare că m-am căsătorit cu tine şi că te-am avut în viaţa mea. Ţi-a plăcut schiul mai mult decât oricui altcuiva”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS