10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrei urşi dintr-o specie rară au murit de frig într-un avion

Trei urşi dintr-o specie rară au murit de frig într-un avion

Trei urşi din specia Melursus ursinus au murit de frig după ce au fost lăsaţi în cala unui avion de marfă blocat la sol din cauza zăpezii pe aeroportul din oraşul belgian Liege, informează Digi24.

Pe 21 ianuarie 2023, un zbor de marfă de la o companie aeriană cu sediul în Qatar a aterizat pe aeroportul din Liège. În cala de marfă erau și nouă urși leneși. Din cauza faptului că pista nu a putut fi folosită timp de aproximativ 24 de ore din cauza ninsorilor abundente, animalele au fost nevoite să rămână în cală şi trei dintre ei au murit de frig.

Cei responsabili trebuie să fi știut că animalele au temperaturi între 20 și 25 de grade Celsius în habitatul lor natural și sunt foarte sensibile la îngheț și frig. Nimeni nu ştie de ce animalele au fost lăsate în containerul de transport și nu au fost duse într-o zonă încălzită a aeroportului şi nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea, compania aeriană, aeroportul și compania de handling la sol învinuindu-se reciproc.

Ursul leneş, o specie pe cale de disparuţie

Aeroportul din Liège este specializat și în animale vii, deoarece cai sunt transportați foarte frecvent prin acest aeroport. Cu toate acestea, faptul că nimeni nu a verificat urșii leneși mai mult de 24 de ore are acum repercusiuni legale. Biroul veterinar competent a demarat investigații oficiale.

Urşii au fost transportaţi din Peru la Liège şi trebuia să meargă prin Doha până în Indonezia. Faptul că aeronava a fost blocată în Liege aproximativ 24 de ore nu era previzibil, însă transportatorul aerian sau subcontractanții trebuie să facă tot posibilul în astfel de cazuri pentru a se putea asigura că „marfa vie” are parte de toate îngrijirile necesare. Ancheta oficială va trebui să clarifice de ce nimeni nu s-a simțit responsabil.

Ursul leneș (Melursus ursinus) este originar din subcontinentul indian şi se hrănește cu fructe, furnici și termite. Este clasificat ca vulnerabil pe Lista Roșie a IUCN, în principal din cauza pierderii și distrugerii habitatului. Este singura specie din genul Melursus. Aceste animale sunt deseori capturate pentru a fi dresate ca urşi dansatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS