17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Casa Dior a omagiat-o pe Josephine Baker la Săptămâna Modei de la Paris

(VIDEO) Casa Dior a omagiat-o pe Josephine Baker la Săptămâna Modei de la Paris

Designerul Dior Maria Grazia Chiuri a omagiat-o, luni, pe Josephine Baker în prezentarea ei de primăvară-vară haute couture, ce a inclus o gamă de ţesături de tip jacquard aurii, catifea şi franjuri cu mărgele, scrie Reuters, preluată de News.ro.

„Ea a înţeles imediat puterea modei”, a spus Chiuri despre Baker, faimoasa cântăreaţă şi dansatoare de jazz franco-americană.

https://www.facebook.com/Dior/videos/831311004629179

Creatoarea a privit dincolo de stilul de scenă al lui Baker, luând în considerare şi dragostea ei pentru costume şi uniformele pe care le-a purtat ca membră a Rezistenţei din Franţa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, precum şi articole vestimentare mai intime, inclusiv halate care învăluie corpul, pe care Baker le purta după un spectacol.

Show-ul casei deţinute de LVMH s-a deschis cu o haină luxoasă asemănătoare halatului, purtată peste un body din satin. A urmat o salopetă neagră din catifea, fără bretele, înaintea unor pardesie purtate peste fuste lungi, plisate.

Podiumul a fost decorat cu creaţii ale artistei Mickalene Thomas

Podiumul a fost decorat cu creaţii ale artistei Mickalene Thomas, care a reprezentat portrete ale unor femei de culoare precum Donyale Luna, Eartha Kitt şi Naomi Sims, care au pornit pe calea deschisă de Baker, a spus Thomas.

Ea a căutat să descrie frumuseţea şi încrederea acestor femei, a spus Thomas pentru Reuters, descriind provocarea de a reduce lista la 13 dintre aceste femei.

„Toate aceste femei erau active din punct de vedere social şi fie şi-au folosit scena, vocea sau interpretările pentru a spune cu adevărat o poveste sau o naraţiune despre viaţa lor personală şi, de asemenea, despre comunitatea din care provin”, a spus Thomas.

Expoziţia, care este amenajată într-un spaţiu temporar la Muzeul Rodin din Paris, este deschisă publicului până la 29 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS