10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA fost construită casa care se învârtește după soare

A fost construită casa care se învârtește după soare

Un antreprenor turc şi-a făcut o casă care se învârtește după soare. Locuința cu etaj se poate întoarce la 360 de grade cu ajutorul telecomenzii, informează Dailysabah.com.

Cemil Eksilmez, un antreprenor din provincia turcă Rize, a construit o casă cu etaj care se roteşte 360 de grade cu ajutorul roţilor şi a unei fundații inteligente.

Bărbatul este a treia generație de constructori în familia sa și dezvoltă mereu noi proiecte pentru a contracara condițiile geografice.

„Întotdeauna am încercat să facem față problemelor pe care le-am experimentat din cauza problmelor zonei noastre, cum ar fi cutremure și alunecări de teren. Putem schimba cu ușurință fațada casei, astfel încât fiecare parte a casa primește lumina adecvată de la soarelui”, a declarat antreprenorul turc.

După un an de muncă, casa a fost testată pentru greutate, rezistență la cutremur și durabilitate și s-a obținut un certificat de conformitate, a explicat acesta.

Casa rotativă, punct de atracție

Arătând că este dificil să construiești o casă în regiune din cauza terenului și a condițiilor meteo, antreprenorul a decalarat că a construit casa rotativă în conformitate cu standardele europene și a folosit un sistem care utilizează un motor industrial.

Studiile de realizare a sistemului care rotește clădirea au durat două-trei luni. Casa în sine are aproximativ 45 de tone, iar mecanismul care întoarce clădirea este capabil să suporte o greutate de 70 de tone.

Prototipul casei din lemn a devenit curând un punct de atracție. Structura din lemn se poate roti 360 de grade doar cu o apăsare a butonului telecomenzii.

Casa, care a fost expusă pe marginea unui drumului principal, atrage mulți curioși. Pentru cei interesați să dețină propriile case rotative, realizarea comenzilor va începe în luna mai.

Casa poate fi micșorată sau mărită, în funcție de preferințele clientului. Platforma casei adăpostește și un sistem de furnizare a apeie și electricității.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS