21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) A început Săptămâna Modei de la Paris

(VIDEO) A început Săptămâna Modei de la Paris

-


Pentru că facturile la energie cresc în toată Europa i-a determinat pe creatorii de modă prezenți la Săptămâna Modei de la Paris să lanseze colecții cu ținute adaptate pentru frig.

Yves Saint Laurent a deschis evenimentul cu o colecție de ţinute masculine create pentru a fi purtate toamna și iarna viitoare. A predominat negrul, iar ţesăturile au variat de la catifea la lână.
Saint Laurent a arătat pulovere cu gât pâlnie, dintre care unele s-au transformat în rochii, potrivit The Guardian. Ținutele puteau acoperi gura modelului.

Gâtul polo are o tradiție îndelungată în stilul european. „Sunt un clasic”, a fost de acord Matthew M. Williams, directorul de creație al brandului francez Givenchy, care și-a deschis spectacolul cu cinci modele purtând pulovere pe gât.

„Facem astfel de lucruri în fiecare sezon.” Williams este cel mai bine cunoscut pentru interpretarea sa punk asupra croiului, dar în acest sezon și-a aranjat gâtul polo sub costume negre ascuțite și paltoane de cămilă cu umerii largi.

În anii 1960, gâturile polo au intrat în garderoba unor intelectuali precum Samuel Beckett și Michel Foucault, precum și a vedetelor de film italiene precum Marcello Mastroianni, care îl asociau în mod regulat cu un trench și o pălărie cu boruri largi. Peste noapte, aveau să devină uniforma neoficială atât a gânditorilor de pe malul stâng al Senei, cât și a covorului roșu de pe riviera.

Săptămâna modei la Paris se încheie duminică. Până atunci, pe podium vor fi prezentate creații semnate de Issey Miyake, Louis Vuitton, Paul Smith sau Kenzo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Începe Sărbătoarea liliacului la Ponoarele, în Mehedinți

Sărbătoarea Liliacului, ediția 2024 are loc la Ponoarele, județul...

ȘTIRI GdS