24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMoștenitoarea unui comerciant de diamante indian s-a călugărit la 8 ani

Moștenitoarea unui comerciant de diamante indian s-a călugărit la 8 ani

O fetiță de opt ani din India, care urma să moștenească averea de zeci de milioane de dolari a familiei sale, care se ocupă cu comerţul de bijuterii şi pietre preţioase, s-a călugărit săptămâna aceasta, informează G4Media.

Devanshi Sanghvi, cea mai mare dintre fiicele familiei, a fost, până săptămâna aceasta, moștenitoarea afacerii de bijuterii Sanghvi and Sons din orașul Surat, cunoscut la nivel local drept Diamond City (Orașul Diamantelor) pentru importanța sa în comerțul mondial cu pietre prețioase.

Familia ei este, de asemenea, membră a credinței Jain, o religie indiană mică, dar veche, care predică nonviolența, vegetarianismul strict și dragostea pentru toate creaturile.

Săptămâna aceasta, ea a fost sărbătorită în cadrul unei ceremonii de patru zile pentru a-și anunța noua vocație, în timpul căreia a călătorit într-o trăsură trasă de un elefant, potrivit imaginilor distribuite în mass-media locală.

Miercuri, ea a sosit la un templu pentru a-și schimba hainele elaborate cu o ținută simplă din bumbac alb, după ce și-a îndepărtat tot părul.

Una dintre cele mai tinere persoane care s-au călugărit

Devanshi era cunoscută printre membrii comunității Jain din Surat pentru pioșenia ei încă de când era mic copil, potrivit unui martor la ceremonie, care nu a dorit să își dezvăluie identitatea.

„Devanshi nu s-a uitat niciodată la televizor, la filme și nu a mers la mall-uri și restaurante”, a spus acesta, adăugând că fata a fost o prezență obișnuită la ceremoniile din temple.

Copila este una dintre cele mai tinere persoane care au participat la ceremonia „diksha” pentru a renunța la bunurile materiale și a intra în ordinele religioase Jainiste.

Părinții lui Devanshi au declarat că aceasta a fost nerăbdătoare să devină călugăriță, potrivit presei locale. Se spune uneori că familiile Jain își încurajează copiii să intre în ordinele religioase pentru a spori statutul social al rudelor lor.

Jainismul, o religie veche şi strictă

Afacerea familiei sale, fondată în 1981, are o valoare netă de 5 miliarde de rupii (61 de milioane de dolari), potrivit ICRA, o agenție indiană de rating de credit.

Jainismul are peste 4 milioane de adepți în India, mulți dintre ei – cum ar fi familia Devanshi – provenind din comunități comerciale bogate.

Adepții aderă la o dietă vegetariană strictă, iar unii călugări și călugărițe își acoperă gura cu o țesătură pentru a nu înghiți accidental insecte.

Religia a fost criticată pentru unele dintre practicile sale rituale, în special pentru o tradiție a posturilor extreme până la moarte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS