18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinActorul britanic Julian Sands, dat dispărut în munţii din California

Actorul britanic Julian Sands, dat dispărut în munţii din California

Actorul britanic Julian Sands, cunoscut pentru rolurile din serialul „24” sau filmul „A Room with a View”, a fost dat dispărut după ce a făcut, vineri, o drumeţie în Munţii San Gabriel, potrivit departamentului şerifului din comitatul San Bernardino, scrie News.ro.

Actorul în vârstă de 65 de ani, care a jucat şi în „The Killing Fields”, „Warlock”, „Leaving Las Vegas”, „Arachnophobia” şi „Naked Lunch”, locuieşte la Hollywood, scrie The Guardian

Salvatorii au căutat un drumeţ pierdut în zona Baldy Bowl din Munţii Baldy, o zonă populară pentru drumeţii şi schiori, de când un excursionist a fost dat dispărut vineri seara la ora 19.00, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului şerifului Nathan Campos. Oficialii l-au identificat pe drumeţul pierdut miercuri după-amiază.

Vremea severă de iarnă din California a interferat cu căutarea în jurul Muntelui Baldy: echipajele de salvare de la sol au fost „retrase de pe munte sâmbătă seară pentru siguranţa lor”, căutarea continuând „cu dronă şi elicopter când vremea a permis”, a spus Campos.

În anii ’90 a fost prins de o furtună în Anzi, la 6.000 de metri

Există un risc sever de avalanşă în zonă, iar autorităţile recomandă ca oamenii să stea departe de zonă. „Este extrem de periculos şi drumeţii experimentaţi trec cu greu pe acolo”, a spus Campos. Pe măsură ce vremea se îmbunătăţeşte, echipajele de salvare plănuiesc să reia căutarea la sol, a spus el.

Autorităţile caută şi un alt excursionist dispărut, Bob Gregory, din Hawthorne, California, care a fost dat dispărut luni în Munţii San Gabriel, a informat ABC News.

Sands, care a crescut în Yorkshire, a apărut în zeci de roluri în filme pentru marele şi micul ecran şi locuieşte de mai mulţi ani în zona Los Angeles, împreună cu soţia sa, scriitoarea Evgenia Citkowitz. Are trei copii.

Într-un interviu din 2018 pentru The Guardian, Sands a vorbit despre obsesia sa pentru alpinism şi despre cât de important este să trăiască noi aventuri pe măsură ce îmbătrâneşte. Într-un alt interviu din 2020, el a spus că cel mai fericit se simte când este „aproape de un vârf de munte într-o dimineaţă rece glorioasă”.

Sands a povestit în 2020 că la începutul anilor ’90, a fost prins într-o furtună atroce, în Anzi, la peste 6.000 de metri altitudine, împreună cu alţi trei tineri. „Unii băieţi apropiaţi de noi au pierit; am fost norocoşi”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS