16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO femeie condamnată la moarte s-a înecat cu mâncare

O femeie condamnată la moarte s-a înecat cu mâncare

Miyuki Ueta, o femeie japoneză condamnată la moarte pentru două crime, a încetat din viaţă, sâmbătă seară, înecându-se cu mâncare, relatează The Japan Times, citat de News.ro.

Ueta, în vârstă de 49 de ani, fostă angajată a unui bar, a murit la centru de detenţie din Hiroshima.

Ea s-a înecat cu mâncare aproximativ la ora locală 16.20 şi şi-a pierdut cunoştinţa. Angajaţii de la centrul de detenţie au încercat să înlăture bucata de mâncare care îi bloca femeii căile respiratorii şi au luat şi alte măsuri, însă la ora 18.55, la spital, s-a declarat decesul.

Femeia era sub tratament pentru mai multe boli.

Miyuki Uefa a fost condamnată la moarte pentru că a ucis doi bărbaţi în aprilie şi în octombrie 2009. În aprilie 2009, ea l-a adormit pe Kazumi Yabe (47 de ani), şofer de camion, folosind somnifere şi l-a înecat în mare. În octombrie 2009, l-a omorât pe Hideki Maruyama (57 de ani), proprietarul unui magazin, de asemenea adormindu-l şi apoi înecându-l într-un râu. Femeia le datora bani celor două victime.

Sentinţa a rămas definitivă în 2017. De atunci, ea aştepta să fie executată prin spânzurare.

În Japonia, deţinuţilor condamnaţi la moarte nu li se comunică data execuţiei. Când ordinul de execuţie soseşte în cele din urmă de la Ministerul Justiţiei, majoritatea mai au doar câteva ore de trăit.

Japonia este una dintre puţinele ţări industrializate în care pedeapsa cu moartea este încă aplicată. Activiştii pentru drepturile omului şi UE denunţă de ani de zile modul în care Japonia gestionează execuţiile şi condiţiile din închisorile din ţară.

În prezent, în Japonia se află 105 condamnaţi la moarte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS