3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Calul clonat dă speranţe sporturilor ecvestre din China

(VIDEO) Calul clonat dă speranţe sporturilor ecvestre din China

-

Un cal clonat, primul de acest fel născut şi omologat în China şi care ar trebui să deschidă noi perspective pentru sectorul sporturilor ecvestre din ţară, a fost prezentat joi la Beijing.

Clonarea cailor de competiție și pursânge a fost practicată în mai multe țări de la începutul anilor 2000, în special pentru îmbunătățiri genetice. Născut în iunie anul trecut dintr-o mamă surogat, „Zhuang Zhuang” a fost produs de laboratorul Sinogene din Beijing și este o clonă a unui cal importat din Germania.

Animalul negru este primul din grupul de rase „sânge cald” care s-a născut în China și care a fost aprobat oficial de Asociația industriei cailor din China.

„Sânge cald” este o clasificare aplicată în general raselor de cai uşoare cu temperament plin de viaţă.

Sporturile ecvestre, în special săriturile peste obstacole, s-au dezvoltat în ultimii ani în China. Însă lipsa de cai de înaltă performanţă şi decalajul în tehnologia de îmbunătăţire a rasei limitează aceasta creştere.

„Am discutat cu călăreţi (chinezi) care concurează la Jocurile Olimpice. Toţi au mai mult de un cal, de obicei doi sau trei. Fiecare cal costă de la câteva milioane până la 10 milioane de yuani”, sau până la peste un milion de euro, a declarat Mi Jidong, CEO al Sinogene, pentru klse.i3investor.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce se întâmplă în creierul adolescenţilor care mănâncă junk...

O dietă bazată pe junk food poate provoca leziuni...

ȘTIRI GdS