3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoBMW a creat o mașină care vorbește și își schimbă culoarea

BMW a creat o mașină care vorbește și își schimbă culoarea

BMW a prezentat un prototip al unei maşini care vorbeşte ca o fiinţă umană, îşi schimbă culoarea pentru a se potrivi dispoziţiei şoferului şi nu are ecrane pe bord, scrie News.ro.

Automobilul BMW i Vision Dee a fost dezvăluit de constructorul german de automobile de lux miercuri seara, la conferinţa CES, la o lansare spectaculoasă, iar directorul general Oliver Zipse a spus că tehnologia va fi pusă în producţie în 2025.

BMW intenţionează să lanseze o nouă gamă de vehicule electrice, numită Neue Klasse.

Conceptul de automobil prezentat BMW a fost în mare măsură o maşină de spectacol, cu elemente care ar putea fi dificil de pus în producţie de masă la preţuri competitive.

Dar Zipse a spus la Palms Casino că BMW ”va aduce această tehnologie în Neue Klasse… în producţie serioasă”.

Mașină fără ecrane de bord

Una dintre cele mai izbitoare caracteristici ale conceptului este bordul, care nu are ecrane. În schimb, tabloul de bord are un glisor digital care controlează imaginile proiectate pe parbrizul maşinii. La cel mai înalt nivel, parbrizul ar putea arăta o lume digitală, virtuală, în locul realităţii străzilor oraşului.

”Conducerea digitală nu se referă la cine are cel mai mare ecran”, a spus Zipse. Acest punct de vedere este în contradicţie cu majoritatea concurenţilor din segmentul de lux ai BMW, începând cu Tesla, care a făcut din ecranul mare, de înaltă definiţie, caracteristica centrală a tablourilor de bord ale vehiculelor sale.

În timpul unei prezentări evidenţiate de o apariţie a actorului şi fostul guvernator al Californiei Arnold Schwarzenegger, BMW i-a acordat şi un rol central lui ”Dee”, un asistent digital care a conversat cu Zipse şi alţii, cu o voce feminină.

Mizând pe sloganul său de lungă durată ”maşina supremă”, BMW a spus că tehnologia ”Dee” ar putea face din viitoarele maşini ”însoţitorul suprem”.

BMW a prezentat şi cea mai recentă aplicaţie a tehnologiei E Ink.

Maşina i Vision Dee are 240 de celule de culoare separate, care se pot schimba individual. Într-un moment, prototipul a fost într-o nuanţă verde deschis, apoi violet închis, apoi de roşu cu dungi albe, de curse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS