13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinActorul Edward Norton, descendent al faimoasei Pocahontas

Actorul Edward Norton, descendent al faimoasei Pocahontas

Actorul Edward Norton a crescut auzind povești despre relația familiei sale cu eroina Pocahontas și le-a tratat ca pe un zvon. Când a participat la emisiunea „Finding Your Roots” (Găseşte-ţi rădăcinile), a avut însă certitudinea că poveştile de familie erau adevărate, informează Digi24.

„Pocahontas este într-adevăr a 12-a ta străbunică”, i-a spus gazda emisiunii, istoricul Henry Louis Gates Jr.

Show-ul săptămânal explorează istoriile familiale ale invitaților.

În primul episod al celui de-al nouălea sezon al emisiunii, care a fost transmis marți, Gates a spus că Norton a crescut ascultându-și rudele care îi povesteau că este un descendent direct al lui Pocahontas – fiica șefului Powhatan, liderul unui trib de amerindieni – dar actorul a crezut că povestea este doar o „legendă de familie”.

Norton a avut şi un străbunic proprietar de sclavi

În timp ce căuta strămoșii lui Norton, Gates a descoperit că a 12-a generaţie de străbunici ai săi erau John Rolfe și Pocahontas. „Aveți dovezi pe hârtie. Nu există nicio îndoială,” a spus Gates. Cei doi s-au căsătorit la 5 aprilie 1614 în Jamestown, Virginia, când William Shakespeare era încă în viață, a precizat Gates. Pocahontas a murit câțiva ani mai târziu, în martie 1617, în Gravesend, Anglia, în timp ce John Rolfe a murit în jurul lui martie 1622, a adăugat el.

Actorul din „Fight Club” – care este interesat de istorie și și-a studiat arborele genealogic înainte de apariția în emisiune – a părut cu adevărat șocat. „Asta este cât de departe poți merge”, a spus Norton.

Legătura cu Pocahontas nu a fost singura veste surprinzătoare despre familia lui Norton dezvăluită în timpul show-ului.

Gates i-a mai spus lui Norton că strămoșii săi au deținut sclavi. Al treilea străbunic a avut „șapte oameni în robie”, inclusiv un bărbat de 55 de ani, o femeie de 37 de ani și cinci fete, de 10, 9, 8, 6 și 4 ani, a spus gazda emisiunii. „Cum e să afli asta?” a întrebat Gates. „Răspunsul scurt este că aceste informații sunt incomode”, a spus Norton. „Toată lumea ar trebui să simtă incomod cu privire la asta”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS