17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) O româncă face statui din nisip

(VIDEO) O româncă face statui din nisip

-

Angela, artista stradală care încântă pe toată lumea cu sculpturile ei în nisip, poate fi admirată la lucru în Italia. Ea spune: „Napoli a devenit orașul meu, aici mă simt ca acasă“.

Explozia de culori pictată pe asfaltul unui trotuar sau melodiile care formează fundalul promenadei orașului, sunt doar câteva dintre formele de artă care încântă trecătorii din Napoli cu talentul lor. În via Toledo, de exemplu, creativitatea este la cote înalte.
Ceea ce captează atenția napoletanilor și a numeroșilor turiști care populează această stradă este un artist stradal care realizează sculpturi în nisip. Se numește Angela, este de origine română și este artistă stradală de 15 ani, potrivit Il Mattino.

„Am început ca mim și cu alte forme de expresie artistică, dar în ultimii opt ani m-am dedicat exclusiv sculpturilor în nisip. De obicei sunt inspirată de cei doi câini ai mei, Fortuna și Baby, de care sunt foarte apropiată“. De fapt, ei sunt protagoniștii creațiilor sale. Astfel, curiozitatea, combinată cu uimirea, apropie oamenii de opera pe care au creat-o. Oamenii, parcă vrăjiți de talentul ei, stau nemișcați și o observă pe artistă în timp ce modelează nisipul: „Mă bucur să pot oferi un moment de bucurie oricui se oprește să-mi admire creațiile”. De obicei se poziționează în via Toledo, chiar dacă – după cum ne spune ea – se întâmplă să lucreze și în Vomero, în via Scarlatti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Laura Codruța Kovesi, inclusă într-un top al personalităților care...

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, a fost inclusă...

ȘTIRI GdS