16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPeru: Mii de copii, botezaţi Pele, Regina Elisabeta, Elon Musk și Qatar

Peru: Mii de copii, botezaţi Pele, Regina Elisabeta, Elon Musk și Qatar

Lumea fotbalului l-a pierdut pe „Regele” Pelé în 2022, dar numele acestui jucător legendar va rămâne, în special prin cei 738 de copii peruvieni născuţi anul trecut, potrivit unei liste publicate de Registrul Național de Identificare și Stare Civilă din Peru.
738 de bebeluşi au fost înregistraţi sub numele de Pelé, Rey Pelé, Edson Arantes sau Edson Arantes do Nascimento, numele adevărat al triplului campion mondial, potrivit www-thedailystar-net. Starul brazilian a murit pe 29 decembrie la vârsta de 82 de ani și a fost deplâns luni pe stadionul clubului său de multă vreme Santos, unde mii de oameni au sosit să-și ia rămas bun de la el.

Fotbalistul, pe care mulţi îl consideră cel mai mare din istorie, nu este singura celebritate care s-a stins din viaţă în 2022 căreia peruvienii au vrut să-i aducă un omagiu.

Astfel, 551 de fete peruviane au fost botezate Regina Elisabeta, Elisabeta a Doua sau Elisabeta a II-a, titlul monarhului britanic care a murit în septembrie.

În Peru, însă, numele care se află în fruntea listei este cel al starului fotbalului portughez Ronaldo sau Cristiano Ronaldo (31.583).

În Peru este un Elon Musk și un Qatar

Cu mult în urmă sunt cele ale argentinianului Lio Messi sau Messi, dăruite la 371 de nou-născuţi, şi ale starului francez Mbappé sau Kylian Mbappé la 229 de copii.
Lumea cinematografiei este şi ea în centrul atenţiei, 733 de copii au fost numiţi Maverick, personajul filmului cult lansat în 2022, Top Gun, interpretat de Tom Cruise.
Dintre numele feminine, Rubi a fost în fruntea listei cu 24.980, urmată de 1.787 de fetițe numite după cântăreața columbiană Shakira.
Ţara are şi un Elon Musk, miliardarul american proprietar al Twitter. Un altul se numeşte „Qatar”, ţara gazdă a Cupei Mondiale din 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS