16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinAngajatul unui aeroport a murit aspirat în motorul cu reacție al unui avion

Angajatul unui aeroport a murit aspirat în motorul cu reacție al unui avion

Angajatul unui aeroport din orașul Montgomery, statul american Alabama, a fost „aspirat” în motorul cu reacție al unui avion Embraer 170, în timp ce lucra.

Autoritatea Naţională pentru Siguranţă în Transporturi (National Transportation Safety Board) a precizat că accidentul tragic s-a produs în timp ce o aeronavă Embraer 170, aparținând companiei American Airlines, se afla la poarta de îmbarcare, cu cel puțin un motor pornit. 

„Un raport preliminar este așteptat în două sau trei săptămâni”, au transmis oficialii americani.

Nenorocirea s-a produs sâmbătă, în ajunul Revelionului, în jurul orei locale 15.00. Din cele declarate de NTSB (Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA) reiese că în accident a fost implicat un angajat al companiei Piedmont Airlines, deținută de American Airlines.

Bărbatul urma să încarce bagajele în cala unei aeronave ale aceleiași companii când, din motive în curs de investigare încă, corpul său „a fost înghițit de motor”, a mai precizat NTSB.

Până la această oră, autoritățile nu au făcut publice mai multe detalii despre circumstanțele în care s-a produs decesul lucrătorului, ancheta fiind în curs de desfășurare încă.

Aeronava implicată în accident este marca Embraer, model ERJ-175LR, și era programată să decoleze pe aeroportul din Montgomery, spre Dallas, la ora locală 15.46.

Zborul a fost anulat însă, după accidentul petrecut, iar aeroportul a fost închis timp de mai multe ore, operațiunile fiind reluate în jurul orei 20.30 din aceeași zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS