8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO chinezoaică şi-a înşelat 12 ani cea mai bună prietenă dându-se drept bărbat

O chinezoaică şi-a înşelat 12 ani cea mai bună prietenă dându-se drept bărbat

O femeie din China a fost arestată pentru că, timp de 12 ani, s-a dat drept bărbat pe rețelele sociale, și-a păcălit propria prietenă, a făcut-o să se îndrăgostească de ea și să-i trimită bani în mod constant, informează Digi24.

Poliția din Shanghai a anunțat că a rezolvat una dintre cele mai bizare escrocherii online.

Victima, o femeie de vârstă mijlocie, a fost înșelată timp de 12 ani de o persoană care se dădea drept un cunoscut prezentator TV, şi care a lăsat-o fără aproximativ 2 milioane de yuani (aproximativ 290.000 de dolari).

Mai șocant pentru toată lumea a fost că „escrocul” s-a dovedit a fi cea mai bună prietenă a victimei, potrivit South China Morning Post.

O glumă picată prost a dus la o răzbunare de 12 ani

Escroaca, identificată drept „doamna Yu”, și-a recunoscut vinovăția și le-a spus anchetatorilor că totul a început, de fapt, mult mai devreme, din perioada în care ea și prietena ei, identificată acum drept „doamna Li”, erau adolescente. Într-o zi, mama lui Li a spus în glumă că Yu era urâtă și va avea probleme să-și găsească un soț. Yu a fost afectată de acest lucru și și-a promis că într-o zi se va răzbuna.

După câțiva ani, Yu s-a lăudat la prietena ei că îl cunoaște pe un prezentator de știri care era singur și își căuta soție. După cum era de așteptat, Li a fost interesată și i-a cerut prietenei să o pună în legătură cu acesta.

Yu a început să-și creeze profiluri false pe rețelele sociale, cu numele și poza prezentatorului, și a abordat-o pe Li pretinzând că este acest bărbat fermecător și de succes. Își cunoștea prietena foarte bine, așa că a știut exact ce îi place, ce pasiuni are și așteptările ei romantice, astfel încât nu i-a fost greu să o cucerească.

Singura problemă a fost menținerea unei relații virtuale de durată. De fiecare dată când Li cerea să-și cunoască iubitul online în persoană, Yu găsea o scuză. Îi făcea în schimb declarații de dragoste arzătoare, așa că Li și-a păstrat interesul.

Escrocheria s-a complicat cu fraudă

Frauda nu făcea inițial parte din planul lui Yu, dar în 2018 a avut o perioadă mai complicată și avea nevoie disperată de bani. Știind că prietena ei era dispusă să facă orice pentru iubitul ei virtual, a început să-i ceară bani, inventând tot felul de pretexte. Li a fost bucuroasă să-l ajute, așa că Yu s-a obișnuit rapid cu situația și a continuat să-i ceară bani.

La începutul acestui an, după ce Li și-a cheltuit toate economiile și a început să adune datorii, lucrurile s-au complicat. S-a dus la Yu cerându-i să o ajute să-și întâlnească iubitul, exprimându-și în cele din urmă îngrijorarea că ceva nu este în regulă. Li a vrut să-l confrunte și să-i ceară toți banii înapoi, amenințând că va merge la poliție.

Yu a simțit atunci că lucrurile vor degenera și a decis să-i mărturisească prietenei ei toată povestea, sperând că va putea cumva să o îmbuneze. Sinceritatea ei nu a avut efectul scontat, Li depunând plângere la poliție.

Yu a fost arestată, iar ancheta în acest caz este încă în curs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS