3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinEfectele serialului Netflix Wednesday: căutările pentru hoteluri în București au crescut cu 55%

Efectele serialului Netflix Wednesday: căutările pentru hoteluri în București au crescut cu 55%

Filmat în mai multe locații cunoscute din România, inclusiv în București, serialul Netflix Wednesday a atras atenția turiștilor, mai ales a celor care își planifică vacanța în funcție de ce văd la televizor.(sursa:economica.net)

Lansat luna trecută, noul serial al Netflix, Wednesday, care a fost filmat în mai multe locații din România și chiar și la București, a ajuns în topul celor mai vizionate seriale în aceste săptămâni. Și nu e de mirare că sunt turiști interesați de locurile unde au fost filmate scenele. Așa cum Croația a beneficiat de pe urma Game of Thrones, în special Dubrovnik, locația Debarcaderului Regelui, și România ar putea avea de câștigat cu familia Addams.Subsidiara franceză a agenției de turism Expedia a anunțat că a înregistrat o creștere de 55% a căutărilor pentru hoteluri în București. Această creștere a fost observată cu două săptămâni înainte și după lansarea seriei, comparativ cu cele patru săptămâni anterioare acestei perioade, potrivit Expedia, citată de Forbes.

Un raport recent al Expedia, privind tendințele de călătorie pentru 2023, este de așteptat ca „turismul TV” să devină una dintre tendințele de top pentru anul viitor. Filmele și serialele furnizate de paltformele de streaming au devenit principala sursă de inspirație pentru turiști, depășind influența rețelelor de socializare. Aproximativ 66% dintre călătorii din întreaga lume se gândesc să-și facă vacanța către o destinație văzută într-un film sau într-un show TV, în timp ce 39% dintre călători au rezervat deja o astfel de vacanță, tendința fiind și mai pronunțată în SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS