14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinChipul faraonului Tutankhamon poate fi văzut pentru prima dată în 3.300 de ani

Chipul faraonului Tutankhamon poate fi văzut pentru prima dată în 3.300 de ani

Chipul celebrului rege egiptean Tutankhamon a fost reconstruit cu ajutorul tehnologiei digitale de către Christian Corbet, artistul care l-a sculptat și pe Prințul Philip în 2013.  

    Astfel, fața lui Tutankhamon poate fi văzută pentru prima dată în peste 3.300 de ani, notează The Mirror.

    Christian Corbet a folosit un model 3D al craniului faraonului, pentru a-l ”aduce la viață” pe vechiul conducător egiptean. Modelul a fost creat folosind scanări ale craniului lui Tutankhamon, realizate de către dr. Andrew Nelson de la Universitatea de Vest din Canada.

    Rezultatul final a fost numit cea mai realistă reconstrucție a aspectului faraonului creată vreodată.

    Dr. Nelson spune că au folosit modelul 3D al craniului. „Apoi am adăugat straturile de mușchi și am construit, efectiv, fața. Anatomia craniului a ghidat reconstrucția facială, așa că sunt de părere că este o apariție mult mai realistă decât oricare dintre cele pe care le-am văzut până acum.”

    Utilizarea tomografiei computerizate (CT) pentru a crea un model 3D precis al craniului a fost doar un element care a stat la baza acestei reprezentări realiste.

    Echipa care a lucrat la acest proiect a folosit, de asemenea, markeri de țesut – care indică adâncimea cărnii în diferite locuri – care au avut în vedere caracteristicile actualilor egipteni.

    ȘTIRI VIDEO GdS

    ȘTIRI GdS