-8.5 C
Craiova
joi, 9 februarie, 2023
Știri de ultima orăMagazinScena Nașterii Domnului, gravată în urechile unui ac, expusă la Birmingham

Scena Nașterii Domnului, gravată în urechile unui ac, expusă la Birmingham

Cea mai mică reprezentare din lume a scenei Nașterii Domnului a fost expusă în oraşul Birmingham din Marea Britanie, potrivit BBC.

Imaginea a fost gravată manual pe o plăcuţă de aur plasată între urechile unui ac de cusut de un microgravor local, Graham Short.

În trecut, acelaşi artist a realizat şi un portret al reginei Elisabeta a II-a pe un vârf de ac, vândut cu 100.000 de lire sterline.

Vizitatorii Festivalului Naşterii Domnului (Nativity Festival – n.r.) din St Laurence Church, Northfield, vor putea să admire noua sa creaţie cu ajutorul unui microscop.

Graham Short a dezvăluit că a utilizat un puternic microscop medical şi că a luat medicamente pentru a-şi scădea ritmul cardiac pentru a putea să realizeze această lucrare.

„De fapt, a trebuit să gravez între două bătăi consecutive ale inimii”, a explicat el.

Artistul a mai spus că a trebuit să îşi facă injecţii asemănătoare celor cu Botox în jurul ochilor la fiecare trei luni, pentru a se asigura că atenţia lui nu va fi distrasă din cauza nervilor şi a muşchilor faciali în timp ce lucra la această miniatură specială.

„Când se uită prin microscop, nu le vine să creadă. Întotdeauna am o reacție bună a publicului,” a spus autorul lucrării.

Reverendul Janet Chapman a dezvăluit că lucrarea face parte dintr-o expoziţie dedicată Scenei Naşterii Domnului ce cuprinde creaţii din lumea întreagă.

Evenimentul din Birmingham s-a dovedit atât de popular, încât administratorii bisericii au decis să o deschidă pentru public, din nou, sâmbăta viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS