6.5 C
Craiova
miercuri, 1 februarie, 2023
Știri de ultima orăMagazinRegina Elisabeta a II-a ar fi fost bolnavă de o formă rară de cancer

Regina Elisabeta a II-a ar fi fost bolnavă de o formă rară de cancer

Cauza oficială a morții Majestății Sale a fost „bătrânețea”, dar autorul și prietenul apropiat al Prințului Philip, Gyles Brandreth, susține că, de fapt, o formă rară de cancer de măduvă osoasă i-a luat viața reginei Elisabeta a II-a, informează Antena3.

Regina „s-a luptat cu cancerul” în ultimele luni de viață, susține o nouă biografie.

Gyles Brandreth, un prieten al Prințului Philip, a făcut afirmațiile despre Majestatea Sa, în vârstă de 96 de ani, într-o viitoare biografie numită „Elizabeth: Un portret intim”.

Brandreth a scris: „Am auzit că regina avea o formă de mielom – cancer de măduvă osoasă – care ar explica oboseala, pierderea în greutate și acele probleme de mobilitate despre care ni s-a spus adesea în ultimul an din viața ei”.

„Cel mai frecvent simptom al mielomului este durerea osoasă, mai ales la nivelul pelvisului și spatelui inferior, iar mielomul multiplu este o boală care afectează adesea persoanele în varstă.

În prezent, nu există un remediu cunoscut, dar tratamentul – inclusiv medicamente care ajută la reglarea sistemului imunitar și medicamente care ajută la prevenirea slăbirii oaselor – poate reduce severitatea simptomelor și poate prelungi supraviețuirea pacientului cu câteva luni sau doi până la trei ani.”, scrie acesta, potrivit mirror.co.uk.

Cartea susține, de asemenea, că regina a suferit perioade de energie scăzută, în ciuda faptului că le-a spus asistenților că este hotărâtă să rămână ocupată după moartea lui Philip, în aprilie anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS