8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMii de persoane au pozat nud pe o plajă din Australia

Mii de persoane au pozat nud pe o plajă din Australia

Mii de australieni au pozat nud pe o plajă din Sydney pentru a atrage atenţia asupra cancerului de piele. Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare, informează StirilePROTv.

    Aproximativ 2.500 de persoane au pozat în pielea goală, sâmbătă, pe plaja Bondi din Sydney.

    Fotografiile au fost făcute de artistul american Spencer Tunick, în încercarea de a atrage atenţia asupra cancerului de piele, relatează Reuters.

    Fotograful este cunoscut pentru organizarea de şedinţe foto nud în cele mai cunoscute atracţii turistice din lume. La finalul ședinței foto, australienii au făcut baie dezbrăcaţi în ocean.

    Artistul stabilit la New York a colaborat cu o organizaţie caritabilă pentru aceste fotografii, în încercarea de a atrage atenţia publică asupra melanomului, cea de-a patra cea mai răspândită formă de cancer din Australia.

    Guvernul federal estimează că în acest an, în Australia, vor fi diagnosticate 17.756 de cazuri noi de cancer de piele şi 1.281 australieni vor muri din cauza acestei boli.

    ”Avem ocazia să atragem atenţia cu privire la controalele pentru piele şi sunt onorat… să vin aici, să fac arta mea şi să sărbătoresc corpul şi protecţia”, a spus Tunick pe plajă, într-o dimineaţă rece de primăvară la Sydney.

    Unul dintre participanţi, Robyn Lindner, a spus că şi-a învins emoţiile de a se dezbrăca pentru şedinţa foto.

    ”În secret, am fost îngrozită (şi) aseară trebuie să recunosc că mă gândeam: ce am făcut? Dar a fost grozav, toată lumea a avut o energie pozitivă, toată lumea a fost respectuoasă şi a fost distractiv”, a declarat Lindner pentru Reuters.

    Organizatorii spun că la ședința foto nud au participat 2.500 de persoane.

    ȘTIRI VIDEO GdS

    ȘTIRI GdS