17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUnul dintre cei mai mari pești aurii din lume, pescuit în Franţa

Unul dintre cei mai mari pești aurii din lume, pescuit în Franţa

Un pescar britanic a prins, într-un lac din Franța, unul dintre cele mai mari exemplare de pești aurii din lume. Potrivit Daily Mail, e vorba de un crap-koi, eliberat în urmă cu aproximativ 20 de ani în lacul respectiv, informează Ziare.com.

Pescarul care a prins peștele de aproape 30 de kg, supranumit „Morcovul”, a eliberat peștele după ce s-a fotografiat cu el. Andy Hackett a povestit că a avut nevoie de aproximativ 25 de minute ca să aducă peștele la mal.

Peștele este o specie hibridă de crap din piele și koi și se crede că este al doilea ca mărime de acest tip capturat vreodată.

„Întotdeauna am știut că Morcovul este acolo, dar nu m-am gândit niciodată că îl voi prinde. Știam că este un pește mare când mi-a luat momeala și a mers dintr-o parte în alta și în sus și în jos cu ea. Apoi a ieșit la suprafață la 30 sau 40 de metri și am văzut că era portocaliu. A fost genial să-l prind, dar a fost și noroc pur”, a declarat pescarul.

Managerul lacului în care a fost prisn peștele, Jason Cowler, a spus: „L-am adus pe Morcov în urmă cu aproximativ 20 de ani, ca fiind ceva diferit pe care să-l pescuiască clienții. De atunci a tot crescut, dar nu iese des”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS