9.6 C
Craiova
miercuri, 4 octombrie, 2023
Știri de ultima orăMagazinRod Stewart a refuzat un milion de dolari din raţiuni umanitare

Rod Stewart a refuzat un milion de dolari din raţiuni umanitare

Cântărețul Rod Stewart a refuzat să cânte în Qatar, la Cupa Mondială FIFA, chiar dacă oferta financiară a fost uriașă: un milion de dolari. Stewart și-a explicat gestul prin faptul că, în ultima vreme, Qatarul s-a confruntat cu controverse privind discriminarea sistemică a femeilor și a comunității LGBTQ+, iar drepturile omului nu sunt respectate, scrie People, citat de News.ro.

Celebrul star rock ar fi trebuit să susțină un concert în Qatar pe 20 noimebrie. Oferta a primit-o în urmă cu 15 luni, iar acum a dezvăluit presei că a declinat oferta de un milion de dolari.

„De fapt, mi s-au oferit mulți bani, peste 1 milion de dolari, să cânt acolo, acum 15 luni”, a declarat Stewart, în vârstă de 77 de ani. „Am refuzat-o. Nu este corect să plec. Nu este ce trebuie”,a declarat Rod Stewart.

Stewart a amintit de multiplele încălcări ale drepturilor omului în Qatar, a vorbit despre discriminarea femeilor, a persoanelor LGBTQ, și a amintit totodată și de moartea a 37 de lucrători migranți care au ajutat la construirea stadioanelor unde va avea loc Cupa Mondială, potrivit The Guardian, acestea fiind motivele pentru care a refuzat uriașa ofertă financiară, a menționat starul rock.

Şi alţi artişti au refuzat oferta Qatarului

Comentariile lui Stewart vin la scurt timp după ce David Beckham a fost criticat de fani pentru că s-a înscris ca ambasador la Cupa Mondială din Qatar.

Și cântăreața Dua Lipa a refuzat să cânte la evenimentul din Qatar.

„Nu voi concerta”, a scris Lipa pe o rețea socială. „Aștept cu nerăbdare să vizitez Qatarul când acesta și-a îndeplinit toate angajamentele privind drepturile omului pe care le-a făcut atunci când a câștigat dreptul de a găzdui Cupa Mondială.”

Mai multe vedete sunt aşteptate la spectacolul organizat în deschiderea Cupei Mondiale dintre Qatar şi Ecuador. Se aşteaptă să participe cântăreaţa columbiană Shakira, precum şi Jungkook, de la BTS, şi rapperul american Lil Baby, și vor fi organizate concerte la care vor cânta Black Eyed Peas, Post Malone, Robbie Williams, Maroon 5, Major Lazer, Fatboy Slim sau David Guetta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS