11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinJeff Bezos vrea să-şi doneze averea în scopuri nobile

Jeff Bezos vrea să-şi doneze averea în scopuri nobile

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a anunțat că vrea să doneze din timpul vieții cea mai mare parte din averea sa de 124 de miliarde de dolari. Într-un interviu pentru CNN, Bezos a afirmat că îşi pune averea la bătaie pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a sprijini oamenii care pot „uni omenirea în fața profundelor diviziuni sociale și politice”, informează Digi24.

Este prima dată când Jeff Bezos, al doilea cel mai bogat om din lume, după Elon Musk, potrivit Forbes, spune că vrea să-şi doneze o mare parte din avere încă din timpul vieţii sale.

Bezos a fost criticat în trecut pentru că nu s-a alăturat campaniei Giving Pledge, fondată de Warren Buffett și Bill Gates, care îi îndeamnă pe cei superbogaţi să-şi doneze averile în scopuri caritabile.

Întrebat direct de CNN dacă plănuiește să doneze cea mai mare parte a banilor săi, Bezos a răspuns: „Da, vreau”.

El a precizat că banii vor merge către cauze care lucrează pentru a combate schimbările climatice și pentru a sprijini liderii de opinie.

În urmă cu o săptămână, la începutul summitului COP27, a fost anunțat că Fondul Bezos pentru Pământ s-a angajat să aloce 1 miliard de dolari până în 2030 pentru a ajuta la protejarea rezervelor de carbon și a biodiversității. Asta după ce anunţase deja 9 miliarde de dolari pentru cauza schimbărilor climatice.

Tot săptămâna trecută, celebra cântăreață Dolly Parton a primit un premiu de 100 de milioane de dolari din partea miliardarului Jeff Bezos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS