5.1 C
Craiova
sâmbătă, 2 decembrie, 2023
Știri de ultima orăMagazinA încercat să urce în avion cu arma îndesată într-un pui crud

A încercat să urce în avion cu arma îndesată într-un pui crud

Oficialii americani din domeniul transporturilor au anunțat că au găsit un pasager care a încercat să introducă ilegal o armă în avion, ascunzând-o într-un pui crud, scrie BBC.

Complotul a fost dejucat de ofițerii Administrației pentru Securitatea Transporturilor (TSA) de la Aeroportul Fort Lauderdale-Hollywood din Florida. Arma călătorului a fost reperată înainte de îmbarcare, îndesată în interiorul păsării și învelită în hârtie. Ofițerii TSA au glumit pe Instagram că schema „nu a fost nici măcar pe jumătate gătită”.

Oficialii nu au dezvăluit cine a pus la cale planul, dar fotografiile postate pe Instagram de către TSA au arătat ofițerii examinând pasărea în interiorul unei zone de control a aeroportului, înainte de a scoate arma și de a o despacheta. Oficialii TSA au glumit și au recurs la jocuri de cuvinte în postare, cu referințe la gătit și la apropiata sărbătoare de Ziua Recunoștinței.

Armele de foc nu sunt interzise pe liniile aeriene americane, dar trebuie înregistrate, să fie descărcate și plasate într-un container cu capac închis. Anul trecut, TSA a declarat că a confiscat un număr record de arme de foc de la pasageri pe aeroporturile din SUA. Aproximativ 85% dintre cele confiscate erau încărcate, a precizat agenția.

Călătorii din întreaga lume și-au exprimat uneori exasperarea față de natura strictă a securității aeroportuare. Dar ofițerii TSA au descoperit tot felul de chestii bizare de-a lungul anilor, de la o drujbă depozitată în bagajele de mână în New Orleans, o grenadă de mână găsită în New York și ceva ce agenția a numit un „burrito cu metamfetamină” în Houston.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS