12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCea mai înaltă femeie din lume a călătorit cu avionul... pe targă

Cea mai înaltă femeie din lume a călătorit cu avionul… pe targă

Cea mai înaltă femeie din lume, turcoaica Rumeysa Gelgi, a călătorit pentru prima oară cu avionul, ea efectuând călătoria întinsă pe o targă, scrie NDTV.com.

Rumeysa Gelgi a zburat într-un avion pentru prima dată în viața ei, după ce Turkish Airlines i-a îndepărtat șase scaune pentru a-i face loc. Călătoria de la Istanbul la San Francisco a durat 13 ore, iar tânăra a spus că a fost o „călătorie fără cusur de la început până la sfârșit”. De asemenea, ea a mulțumit tuturor oamenilor care au făcut parte din călătoria ei.

„A fost prima mea călătorie cu avionul, dar cu siguranță nu va fi ultima”, a mai spus ea în postarea pe Instagram.

Doamna Gelgi, care lucrează în sectorul tehnologiei, a spus că va fi în SUA timp de șase luni pentru a găsi mai multe oportunități.

Turkish Airlines a răspuns la scrisoarea de mulțumire, asigurându-i tot ajutorul pe viitor.

Rumeysa Gelgi deține recordul Guinness din 2014, când a fost numită cea mai înaltă adolescentă din viață. A fost recunoscută drept cea mai înaltă femeie în octombrie 2021.

Înălțimea de 2,15 m a femeii se datorează unei afecțiuni numite sindromul Weaver. Condiția genetică rară provoacă o creștere accelerată și o vârstă osoasă remarcabil de avansată, și provoacă o mobilitate limitată a articulațiilor, instabilitate la mers și dificultăți de respirație și înghițire, conform Guinness World Records.

Datorită stării sale, ea se deplasează folosind un scaun cu rotile, iar pe distanțe scurte utilizează un premergător pentru a se deplasa în siguranță. Guinness World Records a spus că îi place să înoate și să petreacă timpul cu familia ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS