22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinVictima unei crime, identificată după 48 de ani datorită testelor genealogice

Victima unei crime, identificată după 48 de ani datorită testelor genealogice

Cel mai vechi caz de victimă neidentificată a unei crime din statul american Massachusetts a fost elucidat după 48 de ani, informează abcnews.go.com.

Anchetatorii FBI din Boston au anunțat luni că victima, cunoscută drept „Doamna dunelor”, este Ruth Marie Terry, în vârstă de 37 de ani la momentul crimei, originară din statul Tennessee.

Cauza morții lui Terry a fost o lovitură în cap, a spus FBI. 

Mâinile ei lipseau, „se presupune că au fost îndepărtate de ucigașul ei, astfel încât să nu poată fi identificată prin amprente, iar capul i-a fost aproape separat de corp”, a declarat Joe Bonavolonta, agentul special responsabil al Diviziei FBI Boston.

Pe 26 iulie 1974, trupul ei dezmembrat a fost găsit în dunele din Provincetown.

Anchetatorii au spus că testele genealogice i-au ajutat să identifice cadavrul.

„Aceasta este o metodă unică care poate genera noi piste pentru crimele nerezolvate și poate ajuta la identificarea victimelor necunoscute”, a spus Bonavolonta. 

„Acesta este, fără îndoială, un pas înainte în anchetă, care, sperăm, ne va aduce pe toți mai aproape de identificarea ucigașului ei”.

Vestea a fost transmisă familiei victimei, a adăugat el.

„În acest moment, vă putem spune că s-a născut în Tennessee, în 1936”, a spus Bonavolonta. „Ruth a fost fiică, soră, mătușă, soție și mamă. Anchetatorii au mai stabilit că, pe lângă Tennessee, avea legături cu California, Massachusetts și Michigan”, a precizat ofițerul FBI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS