7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGutuile şi beneficiile lor

Gutuile şi beneficiile lor

Frumoasele şi pufoasele gutui sunt nu doar fructe delicioase, ci şi adevărate comori în ceea ce priveşte întrebuinţările lor terapeutice.

Chiar dacă le consumăm crude, coapte, uscate sau fierte, gutuile îşi păstrează proprietăţile. Sunt considerate un adevărat medicament natural pentru ficat, plămâni, inimă şi stomac.

Astfel, fructele conţin 70 – 72% apă, 7 – 8% zaharuri, 0,5% protide, pectine, tanin, cantităţi mici de grăsimi, săruri minerale de calciu, fier, fosfor, potasiu, cupru, magneziu, vitaminele A, B, C şi PP. Printre calităţile gutuilor se numără proprietăţile antidiareice (în special frunzele), antihemoragice (seminţele), astringente (frunzele şi fructele), cosmetice, digestive, emoliente (seminţele), hemostatice, hidratante, laxative (seminţele), răcoritoare, sedative şi tonice.  Un mod sănătos de a folosi gutuile este consumul fructelor ca atare, în stare proaspătă, bine coapte şi neprocesate termic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS