21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Franţa: Doi pui de panda roşu s-au născut la o grădină zoologică

(VIDEO) Franţa: Doi pui de panda roşu s-au născut la o grădină zoologică

-

Doi pui de panda roşu, o specie ameninţată, s-au născut în iulie la grădina zoologică din Lille, în nordul Franţei, şi au în prezent o stare bună de sănătate, a anunţat joi primăria oraşului, proprietara stabilimentului, informează AFP.

Cei doi nou-născuţi, un mascul şi o femelă, au venit pe lume pe 17 iulie şi vor mai rămâne ”timp de câteva săptămâni la adăpost alături de mama lor, Mambo”, a precizat edilul din Lille într-un comunicat.

”Va trebui să mai aşteptăm puţin” pentru a-i vedea, dar ”toate indiciile arată că le merge bine”, a adăugat ea, salutând o veste foarte bună pentru programul de creştere europeană (EEP) şi al conservării speciei.

”Suntem într-adevăr încântaţi, este pentru prima dată când avem o naştere dublă la grădina zoologică din Lille”, a declarat pentru AFP Stanislas Dendievel, adjunctul primăriei din Lille. Doar o singură naştere a mai avut loc la grădina zoologică în 2009.

Panda roşu este o specie protejată

”Puii vor rămâne alături de părinţii lor un an înainte de a fi trimişi”, la apropierea vârstei adulte, ”în alte grădini zoologice europene”.

Ameninţat de distrugerea mediului său natural la poalele Himalaya şi de braconaj, panda roşu este o specie protejată, clasată ”în pericol” pe lista roşie a Uniunii internaţionale pentru conservarea naturii (IUCN).

”Au mai rămas în prezent mai puţin de 10.000 de panda roşu” în natură şi ”se estimează că peste 30 de ani, populaţia se va reduce cu 10%. În China, această specie a pierdut aproape 40% din efectiv în ultimii 50 de ani”, a subliniat municipalitatea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:16

(VIDEO) Continuă căutarea persoanei căzute în râul Olt

Căutarea persoanei căzută în râul Olt, în zona barajului...

ȘTIRI GdS