14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMonedele cu chipul Regelui Charles al III-lea vor intra în circulație

Monedele cu chipul Regelui Charles al III-lea vor intra în circulație

Monedele care prezintă portretul Regelui Charles al III-lea sunt pe cale sa intre în circulație, a confirmat Monetăria Regală.

Nu a fost stabilită o dată anume și nici nu au fost făcute publice imaginile cu acestea. Se știe doar că primele monede care poartă efigia noului suveran vor intra în circulație în funcție de cererea băncilor și a oficiilor poștale.
Regele își va înlocui mama, regina Elisabeta a II-a, pentru a deveni primul rege pe monede britanice din 1952.

Monetăria Regală, cu sediul în Llantrisant, Rhondda Cynon Taf, a declarat că toate monedele care poartă portretul Reginei Elisabeta a II-a vor rămâne mijloc legal.

Data la care noile monede vor intra în circulație și imaginile cu acestea nu au fost încă lansate.

Monedele regelui Carol al III-lea și ale reginei Elisabeta a II-a vor circula împreună

Șefa Royal Mint, Anne Jessop, a declarat: „Monedele regelui Carol al III-lea și ale reginei Elisabeta a II-a vor circula împreună în Marea Britanie pentru mulți ani de acum înainte”.
Șefa Monetăriei Regale, Anne Jessop, a anunțat că toate monedele care poartă efigia Reginei Elisabeta a II-a vor rămâne mijloc legal de plată și vor circula în paralel cu monedele nou emise.

Există aproximativ 27 de miliarde de monede care circulă în prezent în Marea Britanie purtând chipul Reginei. Acestea vor fi înlocuite încet, în timp, pe măsură ce se deteriorează sau se uzează, dar și pentru a satisface cererea de monede suplimentare.

Înainte de 1971, când toate monedele din Regatul Unit au fost înlocuite, era obișnuit ca banii care prezentau diferiți monarhi să circule în paralel, ceea ce se va întâmpla și după baterea acestor monede noi.

Nu au fost lansate imagini ale noii monede, dar BBC notează ca ar putea fi asemănătoare medaliei din 2018, care a marcat cea de-a 70-a aniversare a Prințului de Wales de la acea vreme. Charles va deveni acum primul Rege aflat pe monedele britanice din 1952.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS