4.5 C
Craiova
miercuri, 30 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăMagazinA intrat călare în Congresul columbian

A intrat călare în Congresul columbian

Senatorul columbian Josue Alirio Barrera Rodriguez, de la partidul Centrul Democrat (al fostului preşedinte Alvaro Uribe – n.r.), a intrat marţi călare în Congres (legislativul columbian).

El şi-a motivat decizia prin aceea că, săptămâna trecută, preşedintele Senatului a declarat edificiul drept ”pet-friendly”, ceea ce înseamnă că acceptă animale de companie, potrivit www.huffingtonpost.es.

„Domnul preşedinte al Senatului (Roy Barreras) a transmis că noi, senatorii, putem să ne aducem animalele de companie: unii au pisici, câini, alţii au alte lucruşoare, eu am căluţul meu care este animalul meu de companie“, a declarat presei senatorul de opoziţie, după ce a traversat călare una dintre curţile Capitoliului Naţional (Congresul Columbiei).

Paznicii de la clădirea Congresului nu au schiţat niciun gest de a-l împiedica pe senatorul uribist să intre pe cal în instituţie, dat fiind că preşedintele Senatului nu a precizat ce fel de animale de companie vor fi acceptate, însă demersul lui Barrera Rodriguez a fost criticat de unii congresmeni din partea coaliţiei de guvernare, care l-au calificat drept „pantomimă ruşinoasă“ şi „prosteală“.

Peste 15 milioane de columbieni folosesc cai sau măgari la muncile din gospodărie

Barrera Rodriguez, care a fost guvernator al departamentului Casanare (în estul ţării, unde se află numeroase ferme de bovine – n.r.), a dat asigurări că „nu avea cum să rateze aşa o ocazie“ de a-l prezenta celorlalţi senatori pe calul său „Paşaport“, pe care îl foloseşte la muncile câmpului.

În acelaşi timp, Barrera Rodriguez a susţinut că, prin acest gest, a dorit să evidenţieze „truda ţăranilor acestei ţări, care sunt peste 15 milioane şi care astăzi, în marea lor majoritate, folosesc un căluţ, un măgar pentru a transporta alimente şi a munci“. El a explicat că a vrut totodată să protesteze faţă de proiectele de lege care vizează interzicerea animalelor la muncile de zi cu zi.

La 20 septembrie, Roy Barreras, din partea coaliţiei de guvernare Pactul Istoric, a declarat că Senatul va fi ”pet-friendly” şi s-a prezentat la tribuna parlamentului cu „Covid“, un câine negru pe care l-a adoptat în timpul pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS