14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn cuplu a cheltuit 3,5 milioane de dolari, după ce banii au fost virați accidental în contul lor

Un cuplu a cheltuit 3,5 milioane de dolari, după ce banii au fost virați accidental în contul lor

Pentru un proprietar de benzinărie, care se lupta cu probleme financiare, toate visele lui s-au împlinit când 5 milioane de lire sterline au apărut în contul său bancar.

Ceea ce a fost inițial un împrumut de 52.000 de lire sterline a fost adăugat de câteva zerouri de către un funcționar de bancă amețit, făcându-l pe Hui „Leo” Gao să strige „suntem al dracului de bogați”.
Banca nu și-a dat seama de eroare decât după câteva luni, dar Hui „Leo” Gao își făcuse alte planuri între timp, alături de partenera lui, Kara Hurring.

Leo Gao s-a trezit brusc un om foarte bogat

Gao ceruse banii pentru a-și finanța benzinăria din Rotorua, Noua Zeelandă, însă banca Westpac i-a adăugat mai multe zerouri la suma aprobată, făcându-l pe bărbat multimilionar accidental.

Ce a făcut cuplul când a descoperit banii în cont

Când a descoperit banii în cont, Gao și partenera sa au fugit din țară pentru a se bucura de o viață lipsită de griji, cazându-se doar la hoteluri de cinci stele și practicând jocuri de noroc.

O fostă colegă de apartament a cuplului a dezvăluit că locuia cu ei în momentul în care Gao a descoperit banii în contul său bancar.

Partenara lui Gao și fiica lor
Partenara lui Gao și fiica lor

„Gao a fost extaziat, a sărit pe pat strigând ‘suntem al naibii de bogați’”, a spus Bianca Taute potrivit The Sun.A doua zi, Gao și Hurring au luat o masă scumpă în oraș, iar Gao s-a răsfățat cu o sticlă scumpă de coniac francez.

Cei doi au fugit din Noua Zeelandă cu fiica lor

Împreună cu fiica lor Leena, cei doi au fugit din Noua Zeelandă și au lăsat totul în urmă, inclusiv pisoiul lor de companie.

Au împărțit banii în mai multe conturi bancare și s-au îndreptat spre Macao, unde au cheltuit o mulțime de bani în cazinouri.
Banca și-a dat seama în cele din urmă de eroarea sa și o vânătoare internațională a condus la blocarea tuturor conturilor bancare ale cuplului și, în cele din urmă, la ruperea relației lor.

Gao a fost arestat pentru 16 luni

Înainte de a fi arestat, cuplul a reușit să retragă și să cheltuiască patru milioane de euro. În mai 2010, după 20 de luni de fugă, Hurring s-a predat poliției și s-a întors în Noua Zeelandă. Gao a fost prins mai târziu după ce a călătorit în Hong Kong și a fost arestat și extrădat.

Gao ceruse împrumutul pentru a-și finanța benzinăria
Gao ceruse împrumutul pentru a-și finanța benzinăria

Gao a pledat vinovat de furt și a spus că s-a comportat „ca un nenorocit”. A executat 16 luni de închisoare și a fost eliberat în 2013.

Hurring a susținut că Gao i-a spus că a câștigat la loterie și a susținut că este nevinovată. Ea a fost găsită vinovată de furt, spălare de bani și încercare de a folosi documente în mod necinstit. Hurring a primit nouă luni de detenție la domiciliu și a fost obligată să restituie aproximativ 7.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS