16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Cea mai înaltă femeie din lume, în Guiness Book pentru alte trei recorduri

(VIDEO) Cea mai înaltă femeie din lume, în Guiness Book pentru alte trei recorduri

Rumeysa Gelgi, 25 de ani, din Turcia, cea mai înaltă femeie din lume, a doborât alte trei recorduri, potrivit Guiness World Record. Tânăra are o malformație genetică rară, numită sindromul Weaver, care o face să fie cea mai înaltă femeie din lume.

Conform ultimelor măsurători, tânăra are o înălțime de 215,16 cm. Însă înălțimea ei nu este singurul atribut pentru care a ajuns în cartea recordurilor.

Rumeysa a mai doborât alte trei recorduri:

  • pentru cel mai lung deget al unei femei în viață (11,2 cm),
  • pentru cel mai lung spate al unei femei în viață (59,90 cm),
  • pentru cea mai mare mână a unei femei în viață (24,93 cm – mâna dreaptă, 24,26 cm – mâna stângă), potrivit dailystar.co.uk.

De-a lungul timpului, tânăra a fost victima bullying-ului, dar, spune ea, acest lucru nu a afectat-o, ci a făcut-o mai puternică.

„Îmi place să fiu diferită față de restul. Am posibilitatea să ajung la locuri înalte și să mă uit la oameni de sus nu este un lucru rău!”, a spus ea.

Odată cu malformația genetică și cu avantajele menționate de ea vin și dezavantaje, precum probleme de mobilitate, instabilitate când merge și dificultăți de înghițire și respirație.

Pentru a face față acestor probleme, Rumeysa folosește permanent un scaun cu rotile, dar și un baston pentru distanțe scurte.

Niciun membru al familiei nu s-a confruntat cu acest sindrom, toți având o înălțime medie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS