14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCadavrele a doi copii, găsite în două valize cumpărate la licitaţie în Noua Zeelandă

Cadavrele a doi copii, găsite în două valize cumpărate la licitaţie în Noua Zeelandă

Rămăşiţele a doi copii au fost descoperite în valize cumpărate la licitaţie într-un depozit din oraşul Auckland, a confirmat joi poliţia neozeelandeză, informează Observatornews.

Potrivit inspectorului Tofilau Faamanuia Vaaelua, trupurile erau de mai mulţi ani în valize şi victimele ar fi avut între cinci şi zece ani. Cele două trupuri se aflau în două valize de mărime identică, a precizat el. 

„Natura descoperirii face ca ancheta să fie una complexă, inclusiv din cauza timpul scurs între deces şi descoperire”, a adăugat Vaaelua.

Copiii nu au fost deocamdată identificaţi

Această macabră descoperire a fost făcută după ce o familie a cumpărat o remorcă încărcată cu obiecte vândute vrac la un depozit. Familia respectivă nu are nicio legătură cu aceste morţi, însă „în mod firesc este bulversată de descoperire” şi a cerut să-i fie respectată viaţa privată, a insistat Vaaelua.

Poliţia, care a făcut de asemenea apel la Interpol, analizează şi alte obiecte – de menaj sau personale – aflate în remorcă, pentru a identifica victimele. Depozitul şi proprietatea unde au fost duse valizele au fost minuţios examinate de poliţia pentru investigaţii criminale.

Copiii nu au fost deocamdată identificaţi, însă Vaaelua şi-a exprimat compasiunea faţă de familie, care s-ar afla în Noua Zeelandă şi care poate nu ştie că ei sunt morţi. 

„Mulţi dintre noi (cei din poliţie) suntem părinţi. (…) Vom face tot ce ne stă în putere pentru a identifica victimele”, a declarat el. „Ce pot spune este că facem mari progrese în ancheta ADN”, a adăugat inspectorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS